Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nog een nieuwe woonwijk op komst onder rook JC Arena

Een beetje oud voetbalstadion staat middenin een woonwijk. Fast forward naar 2018 en er zijn allerlei plannen om woningen te bouwen rondom de Johan Cruijff Arena. Er is wat ruimte rond de thuishaven van Ajax en de vraag naar woningen in Amsterdam is hoog. Heel hoog.

09 oktober 2018 - 12:01
hondsrugwegcar
Er gebeurt van alles in de JC Arena, maar ook erbuiten! © Pro Shots

We weten al dat het Arenapark wordt volgebouwd met diverse torens waarin onder meer woningen komen en ook rondom De Toekomst zijn plannen voor een grote nieuwe woonwijk. Daar komt nu een derde plan bij, in de buurt van station Bullewijk.

Het is de bedoeling het zogeheten Hondsrugpark de komende drie jaar vol te bouwen met drieduizend woningen, verspreid over diverse woontorens. De plannen zijn heel concreet, maar het licht staat nog niet definitief op groen. Dit lezen we in Het Parool.

De kern van het plan vormt de afsluiting van vier rijbanen van de Hondsrugweg. Als die afsluiting er komt, kan de boel worden volgebouwd. Omdat een plan zonder vergelijking niet compleet is, wordt er een parallel getrokken met Massena in Parijs.

Misschien ken je de Hondsrugweg, misschien ook niet. Die weg was ooit aangelegd met het idee dat werkelijk iedereen per auto naar de Bijlmer zou afreizen, maar dat pakte toch iets anders uit.

Grote kans dat je, als je onderweg bent naar de JC Arena, rijdt over de Holterbergerweg, die parallel loopt aan de weg die ontwerpers willen afsluiten. Ook als je bij een van de vele kantoren in Amstel III in Zuidoost moet zijn, kom je hier in de buurt.

https://twitter.com/parool/status/1049266415033896960

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >