Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax krijgt veel nieuwe buren in volgebouwd Arenapark

Het lijkt erop dat Ajax op zoek moet naar een nieuwe locatie om te huldigen. Dat is bijna drie jaar na de laatst gewonnen prijs geen grootspraak, maar realiteit. Het grasveld wat we kennen als Arenapark wordt volgebouwd, met onder meer een poppodium.

11 april 2017 - 16:41
UsershyraDesktopajax_dataimages839c4ad54eb4c947043304a7856328b8_normal
Huldigen in het Arenapark is straks niet meer mogelijk. © De Brouwer

Het college van B&W stemde begin april in met de plannen om het gebied, gelegen direct naast AFAS Live, te ontwikkelen als zogenaamd Urban Interactive District. Dit is een hippe term voor wonen, werken en uitgaan. Dat uitgaan bestaat uit een theater en poppodium.

Met de Amsterdam Arena en AFAS Live als buurman en de Ziggo Dome ook nog eens om de hoek, wordt ingezet op een intiem poppodium voor ongeveer 1500 man. Deze capaciteit is gelijk aan bijvoorbeeld de Melkweg en Paradiso.

Maar er komt dus niet alleen een poppodium, er worden ook bedrijven aangetrokken die zich bezig gaan houden met virtual reality. Daarnaast verrijzen er circa zevenhonderd woningen. Het gaat om appartementen met twee of drie kamers. De woningen zijn bedoeld voor starters, aldus de gemeente Amsterdam.

Hopelijk wordt er ook aan gedacht aan zaken als bereikbaarheid en parkeren. Als er diverse evenementen tegelijk zijn, zeker als Ajax speelt, is het erg druk in het gebied rondom de Arena. Wie weet worden deze zaken duidelijker als in december 2017 een schetsontwerp wordt gepresenteerd.

Ajax werd na het veroveren van zijn laatste drie kampioenschappen telkens gehuldigd op het Arenapark. Geen ideale locatie in de ogen van veel supporters, maar altijd nog beter dan het gevreesde P2 uit een verder verleden. Dat is het doemscenario voor de toekomst, maar wie weet kan er nog iets anders worden verzonnen.

Al blijft een feestje vieren op het Leidseplein of Museumplein natuurlijk het allermooist.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >