Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Lamprou juicht en gaat tekeer: 'Ik moet mijn energie kwijt'

Wij waren druk met zelf juichen, maar zagen op Twitter dat Kostas Lamprou flink uit zijn dak ging na de 1-1. Dat klopte. We troffen de reservedoelman op een rustig moment in de mixed-zone en ook al speelde hij geen minuut, het juichen vormde een mooie aanleiding om hem aan zijn mouw te trekken.

03 oktober 2018 - 16:56
lamproucar
Lamprou werkte een beetje op de zenuwen van Huntelaar. © Pro Shots

Er werd uiteraard flink gejuicht na de gelijkmaker van Noussair Mazraoui, maar dan wel aan de overkant van het veld. Het doelpunt in de Allianz Arena viel precies het verst weg van het uitvak. Zo kon het gebeuren dat er in de thuishaven van Bayern München diverse feestjes werden gevierd.

Mazraoui en zijn ploeggenoten juichten in de vijandelijke zestien, het uitvak ging uit zijn dak op de derde ring en ergens daartussenin sprongen de wisselspelers en technische staf op uit de dug-out. Grappig genoeg was Lamprou vrijwel de enige die oog had voor de 3739 meegereisde supporters uit Amsterdam.

“Ik weet niet meer wat ik allemaal deed,” aldus Lamprou tegenover Ajax Life. “Ik kan me nog wel herinneren dat ik het grote uitvak feest zag vieren. Het is schitterend dat zoveel supporters ons achterna komen en aanmoedigen tijdens een Europese uitwedstrijd.”

Er was een reden dat Lamprou kort na de wedstrijd al niet meer wist wat hij de voorgaande negentig minuten allemaal aan het doen was. “Ik ben altijd zo onwijs fanatiek, dat is niet normaal meer. Ik zit de hele wedstrijd stil en moet op een of andere manier mijn energie kwijt.”

Klaas Jan Huntelaar hield de tweede keeper voor de verandering een keertje gezelschap en sprak zijn verbazing uit over de manier waarop zijn teamgenoot de wedstrijd beleefde. “'Doe nu eens rustig man, straks krijg je nog een rode kaart,' zei Klaas Jan tegen me. Ik was constant aan het schreeuwen naar de vierde man.”

Met een brede glimlach op zijn gezicht vervolgde Lamprou vervolgens zijn korte wandeling naar de spelersbus, maar niet voordat hij de extra waarde van het resultaat in München onderstreepte. “Dit is zo belangrijk voor de ploeg. Door dit soort wedstrijden en zulke resultaten groei je nog verder naar elkaar toe.”

https://twitter.com/Shareena1983/status/1047212306533441536

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >