Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Yes! Eerste clubs zeggen hun kunstgrasveld vaarwel

Het lijkt erop dat de hoeveelheid kunstgras in het betaald voetbal over zijn hoogtepunt is. Er zijn nu al twee clubs die hebben besloten vroeg of laat afscheid te nemen van kunstgras. Het gaat om PEC Zwolle en Almere City FC.

23 januari 2018 - 09:24
UsershyraDesktopajax_dataimages196826c9ebc4df1eec4e8c01468b96eb_normal
De eerste stap is gezet, dat er maar meer mogen volgen! © Pro Shots

PEC is de eerste club uit de eredivisie die terugkomt op zijn besluit om op kunstgras te voetballen, zo weet Voetbal International. Het gaat de club uit Zwolle er niet zozeer om dat het plastic niet voldoet, het is meer dat er wordt geluisterd naar de discussie.

Er wordt al tijden van alles geprobeerd om kunstgras uit de eredivisie te verbannen, maar dat wil nog niet echt vlotten. Clubs die op nepgras voetballen willen graag compensatie, omdat zij kosten moeten maken op het gebied van accommodatie.

Dit is ook de reden dat het nog tot 2021 of 2022 duurt voordat PEC weer op echt gras voetbalt. Er moet eerst een locatie worden gevonden waar het eerste elftal plus de vrouwenploeg kan trainen, want dat gebeurt nu nog in het stadion.

Almere City is wat dat betreft een stuk optimistischer. De bespeler van het Yanmar Stadion stapt komende zomer al over naar een ouderwetse grasmat. Het aantal clubs in de Jupiler League op kunstgras daalt hiermee naar negen, op basis van de huidige verhoudingen.

ADO Den Haag, Excelsior, Heracles Almelo, Roda JC, Sparta en VVV-Venlo zijn naast PEC ploegen in de eredivisie die op kunstgras voetballen. Deze ploegen kunnen het vergeten om spelers van Ajax te huren, want Marc Overmars wil niet dat Ajacieden wekelijks op nepgras spelen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >