Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax verhuurt niet langer spelers aan clubs met kunstgras

Marc Overmars heeft een signaal afgegeven in de strijd tegen kunstgras. Clubs die op nepsprieten voetballen hoeven niet meer bij Ajax aan te kloppen om spelers te huren.

10 november 2017 - 16:45
UsershyraDesktopajax_dataimages5d99e6ab6fa7d87761aa9a334b3461d4_normal
Overmars hoopt kunstgras snel uit eredivisie te zien verdwijnen. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Overmars deed tijdens de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders een beroep op de aanwezige journalisten om zijn boodschap uit te dragen. Hij is fel tegenstander van kunstgras en hoopt het zo snel mogelijk uit de eredivisie te zien verdwijnen.

“We verhuren geen spelers meer aan clubs die voetballen op kunstgras,” luidde de reactie van Overmars op diverse vragen uit de zaal. “Onze intentie is heel erg duidelijk.”

De intentie is niet alleen om geen spelers meer te verhuren aan clubs die op nepgras voetballen – de meeste spelers willen dit zelf trouwens ook niet – maar om kunstgras geheel uit de eredivisie te verbannen.

Iedereen met een beetje gezond verstand is tegen wedstrijden op kunstgras in het profvoetbal, behalve dan de clubs die zo’n plastic mat hebben liggen. Er is al een werkgroep opgericht die onderzoek doet naar een kunstgrasvrije competitie.

Overmars hoopt “We hopen dat er binnen twee jaar in de eredivisie niet meer op kunstgras wordt gevoetbald, maar alleen nog op echt gras.”

Overigens is het de bedoeling dat De Toekomst ook (vrijwel) kunstgrasvrij wordt.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >