Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sfeer in JC Arena deed Onana denken aan uitwedstrijd

Andre Onana heeft voor de tweede keer in korte tijd zijn beklag gedaan over de sfeer in de Johan Cruijff Arena. De doelman sprak al het vermoeden uit dat de supporters nogal ontevreden zijn en het voelde zondag voor hem alsof Ajax een uitwedstrijd speelde.

26 september 2017 - 17:30
UsershyraDesktopajax_dataimages828c1c945f0276eadec78dbb9c66aef1_normal
Onana baalt. Van de nederlaag, maar ook van de sfeer in het stadion. © Pro Shots

Er sluimert al langere tijd onvrede op de tribunes en die komt aan de horizon nu de resultaten en het spel blijven tegenvallen. “Voetballen, voetballen,” werd er zondag diverse keren ingezet, ook waren verschillende stevige fluitconcerten te horen.

Ajax speelde tegen Vitesse zijn slechtste wedstrijd sinds lange tijd en ging dan ook niet geheel verrassend met 2-1 onderuit op eigen veld. Het werd in de slotfase nog eventjes spannend, maar recht op een punt had de ploeg eigenlijk niet.

Recht op meer steun vanaf de tribunes heeft Ajax wel, meent Onana. “Het is jammer dat onze supporters zo reageren, maar ik snap waarom ze boos zijn. Wij zijn ook boos op onszelf, maar je moet niet alleen een team zijn wanneer je wint,” aldus de keeper tegenover Goal.com.

De doelman uit Kameroen haalde het al eerder aan: je wint samen, maar je verliest ook samen. “We speelden een thuisduel, maar het voelde als een uitwedstrijd. Dat is shit. Dan is het beter om ook gewoon uitwedstrijden te voetballen. Je verwacht support, hierdoor krijgen we het alleen maar moeilijker.”

Onana stelt voor dat Ajax gewoon verder gaat op de ingeslagen weg. “We moeten blijven geloven in onze trainer, dan komt alles goed aan het einde van het seizoen. We moeten niet anders gaan voetballen, maar blijven vasthouden aan onze filosofie.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >