Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Volgend seizoen zeker niet minder kunstgras in eredivisie

De play-offs zijn achter de rug, de nacompetitie zit erop en dus is de eredivisie definitief ten einde. Het is ook een moment om de balans op te maken. Er wordt volgend seizoen zeker niet minder op kunstgras gevoetbald. Waarschijnlijk zelfs een keertje extra.

28 mei 2017 - 22:00
UsershyraDesktopajax_dataimages1284feb415c7804f43a18226fae4da3c_normal
Slidings maken op kunstgras blijft een crime. © Pro Shots

Met de degradatie van Go Ahead Eagles raakt de eredivisie een echte grasmat kwijt, terwijl de neppe sprieten van VVV-Venlo ervoor terugkomen. NEC eruit en NAC terug erin maakt voor de grasmat geen verschil, het lijfsbehoud van Roda JC ten koste van MVV waarschijnlijk ook niet.

We tikken met opzet waarschijnlijk, omdat er bij Roda JC wel degelijk plannen zijn om plastic weer in te ruilen voor echt gras. Het probleem is alleen dat de ploeg uit Kerkrade dus nacompetitie moest spelen. Daardoor is er nu niet genoeg tijd over om weer een echte grasmat in het Parkstad Limburg Stadion te leggen.

Dat was enkele maanden geleden tenminste de stand van zaken. En die houden we maar even aan. Dit brengt het totaal aantal kunstgrasvelden in de eredivisie voor seizoen 2017/2018 op maar liefst zeven. Inderdaad, bijna de helft van zijn uitwedstrijden speelt Ajax op plastic.

De campagne om te stoppen met kunstgras in de eredivisie werpt dus nog niet echt zijn vruchten af. Onder meer Davy Klaassen maakte zich hard voor een verbod op nepgras, Marc Overmars vindt het een goed idee als natuurgras een licentie-eis wordt om eredivisie te spelen en de KNVB mompelde iets over 'nadenken'.

Met andere woorden, we schieten voorlopig nog niets op...

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >