Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Younes lijkt op weg naar de uitgang te dribbelen

Wat is er allemaal aan de hand met Amin Younes? Het is allemaal tamelijk raadselachtig, maar laten we het vooralsnog houden op knieproblemen. Toch lijkt de Duitse international op weg naar de uitgang.

20 december 2017 - 11:15
UsershyraDesktopajax_dataimages8ad9f9e206793cb0313a9fb513a57415_normal
Zien we Younes na de winterstop nog in een Ajaxshirt? © Ajax Images

Heeft de linksbuiten zijn laatste wedstrijd in Amsterdamse dienst al gespeeld? Volgens Voetbal International is die kans aanwezig. Het medium meldt dat zowel Ajax als Younes open staan voor een vertrek in januari. De naam van het Spaanse Real Betis zingt al rond.

Younes is bij een flink deel van het publiek inmiddels verworden tot het pispaaltje. De lelijke dingen die de rappe flankspeler allemaal vanaf tribunes en op sociale media naar zijn hoofd geslingerd krijgt, zijn niet fraai.

Hoe anders waren de geluiden tijdens zijn eerste jaar onder Frank de Boer? Veel supporters waren maar wat blij met die snelle dribbels en passeeracties. Fans die in slaap waren gesukkeld onder De Boer, schrokken wakker als Younes de bal beroerde. Er gebeurde eindelijk weer wat.

Vorig jaar onder Peter Bosz kende Younes een wisselvallig jaar. Er gingen nog best veel dingen goed, zeker in de succesvolle Europa League campagne, maar toch kwam de Duitser in een neerwaartse spiraal terecht. Het ging allemaal niet meer zo vanzelf...

Toch waren die duels in Europa genoeg om de interesse van diverse Duitse clubs te wekken. Een transfer kwam er echter nooit, omdat Ajax volgens de speler niet wilde meewerken. Mogelijk dat hier al scheurtjes in een ogenschijnlijk goed huwelijk ontstonden.

Begin dit jaar brak de Duitser zijn vakantie vroegtijdig af, wegens de rampspoed die Abdelhak Nouri trof. Younes wilde bij de ploeg zijn, maar sprak ook herhaaldelijk over vermoeidheid en een gebrek aan rust. Dat verbaasde Marcel Keizer dan weer, omdat Younes juist alles wilde spelen.

Het lukte de dribbelduitser dit seizoen echter niet meer om de harten van de fans sneller te doen kloppen. Niks lukte meer. De snelle voeten deden niet meer wat het hoofd van ze verlangde. De lach was weg, de irritatie daar. Hij leek gekrenkt. De supporters die ooit voor hem juichten, wilden nu Justin Kluivert zien en werden op hun wenken bediend.

Kluivert kwam ook op de plek van Younes te spelen, omdat de 24-jarige aanvaller al geruime tijd kampt met vage knieklachten. Wat er precies loos is, blijft vooralsnog onduidelijk. Tot de winterstop is Younes in ieder geval niet van de partij en het moet gek lopen wil hij er na de winterstop plots wel weer staan.

Ajax schakelde overigens in de tussentijd door en legde Hassane Bandé vast voor een slordige acht miljoen euro. De linksbuiten komt komende zomer richting Amsterdam en laat KV Mechelen achter zich.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >