Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Younes krijgt geen vakantie en ook al geen transfer

Het zit Amin Younes niet mee deze dagen. Het liefst had de linksbuiten in de zomer een mooie transfer gemaakt, maar Ajax wilde hem niet laten gaan. Vervolgens kreeg hij na een drukke periode geen vakantie en ligt hij zwaar onder vuur bij de supporters.

20 oktober 2017 - 10:52
UsershyraDesktopajax_dataimagesfba5186a1c6038b0443c16a7ba4e7edb_normal
Younes baalt buiten het veld meer dan we van hem zijn gewend. © Pro Shots

Younes is altijd vrolijk en in voor een grapje, maar het wordt nu toch even tijd om wat serieuze zaken te bespreken. De Duitser vindt het namelijk niet helemaal eerlijk dat hij Kop van Jut is op de tribunes, simpelweg omdat hij vermoeid is. Het raakt hem.

“Ik ben niet fris. Vanwege de Confederations Cup heb ik geen vakantie gehad en daarom heb ik Ajax gevraagd om tussentijds even weg te mogen. Dat mocht niet. Mede door het drama rond Appie Nouri kwam ik deze zomer geen moment los van het voetbal,” aldus Younes tegenover De Telegraaf.

Younes stelt dat de leiding van Ajax zijn zomerse verplichtingen onderschat, op zijn beurt onderschat de vleugelspeler misschien ook wel waarom de club hem (nog) geen transfer gunt. Er was interesse vanuit Duitsland en Italië, maar daar ging Marc Overmars niet op in.

“Een transfer zou mijn kansen op deelname aan het WK vergroten, het was voor Ajax echter onbespreekbaar. Ik heb twee jaar lang binnen en buiten het veld alles voor de club gegeven. Waarom laat Ajax Davinson Sánchez wel gaan en mij niet?”

Desondanks stelt Younes alles te blijven geven. “Ik heb me nooit negatief over de club uitgelaten, maar moet nu voor mezelf opkomen. Voor het kampioenschap zal ik alles blijven geven.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >