Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Belangstelling Ajax voor Bailey draait uit op transfersoap

Men neme: een voetballer, een emotionele vader, een club die hem liever niet kwijt wil en een club met meer allure die hem wil overnemen. Meng deze ingrediënten goed en wat gebeurt er? Juist, je krijgt een transfersoap rondom Leon Bailey. KRC Genk verlangt maar liefst 20 miljoen euro.

20 augustus 2016 - 12:41
UsershyraDesktopajax_dataimages7833f500ff2a2dfadf48946f190cc5f7_normal
Als het aan Genk ligt, blijft Bailey dit blauw-witte shirt dragen. © Pro Shots

Er zijn twee zaken van belang om te weten als je leest dat Bailey 20 miljoen euro moet opbrengen. Oh ja, plus nog een jaartje extra in het shirt van Genk, zo redenen ze in België. Maar goed, dat mag. Het punt is dat Bailey werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar en een contract heeft tot medio 2020.

Dan loopt de vraagprijs op. Ajax beseft heus wel dat de kans om Bailey goedkoop in te lijven is vervlogen en legde daarom een bod neer van zo'n 11 miljoen euro, plus een bonusje hier en daar. Dat bod werd alleen lachend van tafel geveegd in de Genkse Luminus Arena. Genk strikte Bailey zelf voor 1,4 miljoen euro en gaat dus grote winst boeken.

“Wij erkennen dat Ajax een grotere club is dan Genk, maar wij menen dat een speler met de kwaliteiten van Bailey bij een vertrek naar een grotere competitie moet dan de Nederlandse,” verklaart algemeen directeur Patrick Janssens tegenover Het Laatste Nieuws.

“Niet nu, maar volgend seizoen. Vandaar dat wij ook 20 miljoen euro op zijn hoofd plakken, een prijs die enkel de echte topploegen zullen kunnen neertellen,” vervolgt Janssens. Het is bekend dat ook Paris Saint-Germain een oogje heeft op de negentienjarige aanvaller, al is het maar omdat papa Bailey dit rondbazuinde op Facebook.

Maar zelfs als PSG zaken wil doen, moet de topclub zich schikken naar de eisen van Genk. De club wil dat Bailey sowieso nog een jaar bij de club blijft, zelfs als hij wordt verkocht. Deze tactiek werd eerder met succes toegepast rond de verkoop van Kevin De Bruyne aan Chelsea. Janssens: “Wij beseffen dat dit een grote eis is, maar wij zijn op dit moment ook geen vragende partij voor een transfer. Het is ook in het belang van Bailey om nog een jaar bij ons door te groeien.”

Resteert de vraag wat papa Bailey van dit idee van Genk vindt. Dat weten we nu nog niet, maar lang kan antwoord niet op zich laten wachten. Papa Bailey, die overigens Butler als achternaam heeft, reageert ongetwijfeld spoedig ergens links of rechts. “De liefde die we voor Genk en de supporters voelden, is weg,” schreef hij eerder al in reactiepanelen op social media.

Zoals het hoort, kon een artikel uit deze categorie slechts op een manier worden afgesloten: wordt vervolgd!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >