Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech benut en mist penalty tegen de verhouding in

Het lijkt wel moeilijker dan ooit om een penalty te benutten. PSV lijdt aan een syndroom, ook Ajax miste dit seizoen al drie keer vanaf elf meter. Om het nog gekker te maken: Hakim Ziyech miste en scoorde tegen FC Groningen (2-0) tegen de verhouding in.

05 december 2016 - 10:39
UsershyraDesktopajax_dataimagesfebafb38e2355aeab7ac22cd562d70a2_normal
Negen van de tien keer is zo'n penalty 'gewoon' raak. © Pro Shots

Huh, tegen de verhouding in? Jazeker. De eerste strafschop van Ziyech ging enigszins richting de hoek, maar wel precies op een plek waar keepers een aardige kans hebben om de bal te stoppen. Anders gezegd: slechts 66 procent van de pogingen op die plek is raak.

Hoe anders is dat als je een penalty rechtdoor schiet, nog vrij hoog ook. “Hard door het midden was de bedoeling. Meestal gaat de keeper naar een hoek, maar deze bleef staan,” verduidelijkt Ziyech zijn keuze tegenover AT5.

En Ziyech heeft gelijk. Een penalty op die manier nemen is negen van de tien keer goed voor een doelpunt, maar precies nu dus niet. Gelukkig waren de gevolgen te overzien en zaten de drie punten voor Ajax al in de tas.

Het liefst had invaller Anwar el Ghazi bij de tweede penalty aangelegd vanaf elf meer. Ziyech weigerde de bal echter af te staan. “Ik nam mijn verantwoordelijkheid,” deelt hij. Ziyech stond bovenaan het lijstje na eerdere missers van de geschorste Davy Klaassen en Lasse Schöne. De grote vraag, ook in onze poll, luidt nu: wie neemt de volgende?

Misschien dan toch El Ghazi? Feit is dat hij en Ziyech elkaar goed aanvoelen. “Ik denk dat Anwar goed inviel en heel gevaarlijk was. We hebben een klik, dat was meteen te zien. Ik weet wat Anwars kwaliteit is, hij weet het van mij. Er was enorm veel dreiging vanaf zijn kant.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >