Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Extra linksback en buitenspeler op verlanglijstje Bosz

Het heerlijke avondje is al geweest, maar grote kans dat er cadeaus onder je kerstboom liggen. Peter Bosz diende een verlanglijstje in bij de voetballeiding van Ajax en het is nu ook duidelijk wat erop staat: een linksback, een linksvoor en de selectie inkrimpen.

19 december 2016 - 15:06
UsershyraDesktopajax_dataimages474e5382e125c5f1eed20f87bf7d4d32_normal
De buitenspelers van Ajax hebben het zwaar dit seizoen. © Pro Shots

Al het hele seizoen ontbreekt het rendement vanaf de vleugels. Sla de passmapjes er maar op na, vaak stoppen de lijntjes voorin en wordt Kasper Dolberg amper gevonden. Daar kun je bij optellen dat Amin Younes en Bertrand Traore geen doelpuntenmachines zijn.

De zwakke punten van Ajax zijn door Bosz geïdentificeerd en het is aan Marc Overmars om hier iets aan te doen. Het lijkt erop dat de portemonnee wordt getrokken, omdat jongens als Vaclav Cerny en Pelle Clement te licht zijn om (nu al) mee te kunnen in de top van de eredivisie.

“Voor de positie van linksback had ik aanvankelijk alleen Mitchell Dijks. Met Daley Sinkgraven hebben we gelukkig een extra optie gecreëerd. En dan hadden we nog een overvloed aan middenvelders, maar behalve één linksback ook maar één linksvoor. Dat hopen we in januari recht te zetten,” aldus Bosz in een vraaggesprek met Voetbal International.

Het is niet alleen de bedoeling om te kopen, kopen, kopen. Er moeten binnen de huidige selectie net zo goed keuzes worden gemaakt. “De selectie is te groot, we zullen wat in moeten krimpen,” erkent Bosz. “Ik moet nu elke wedstrijd veel spelers teleurstellen. Perspectief wil ik kunnen bieden, voor wie het ook is.”

Riechedly Bazoer is inmiddels verkocht aan VfL Wolfsburg. De kans is groot dat Nemanja Gudelj in de uitverkoop gaat. We vangen berichten op over vermeende interesse, maar het is moeilijk inschatten hoe concreet dit is. Gudelj kan zich niet motiveren voor een reserverol bij Ajax en daarmee lijkt zijn verhaallijn op te houden.

De wens voor een extra linksback – naast Sinkgraven – kan ook wel eens zeer slecht nieuws betekenen voor Mitchell Dijks, die de laatste wedstrijden dikke onvoldoendes scoorde.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >