Je bent nergens toe verplicht, maar doe je voordeel met deze info. © De Brouwer

Alle Ajacieden hebben een kaartje gekocht, steeds meer Ajacieden hun kaartje ook echt in bezit en dus wordt het tijd om de focus langzaam te verleggen. Bijvoorbeeld naar Stockholm. Wij zetten wat info op een rijtje voor de supporters die naar Zweden.

Om gelijk even een voorbehoud te maken. We gaan het in dit artikel hebben over diverse zaken, van parkeerplekken tot fanzones. Je bent nergens toe verplicht. Pluk de info eruit waar je iets aan hebt, of waar je iemand anders blij mee kunt maken. Kortom, doe er je voordeel mee.

Goed, gaan we dan. De informatie is afkomstig van Football Supporters Europe. FSE is een netwerk van supporters van clubs verspreid door heel Europa, die in contact staat met de Uefa om belangen van supporters aan te kaarten en allerlei zaken te verbeteren.

Er is een brochure gemaakt rondom de finale in Stockholm en de Nederlandse versie is uiteraard gericht op Ajacieden die afreizen naar de Zweedse hoofdstad. FSE heeft Ajax Life toestemming gegeven om deze info te delen en de brochure te verspreiden. Dat doen we natuurlijk graag.

De plattegrondjes op de brochure moet je zelf even checken, maar de aangewezen verzamelplek voor Ajaxsupporters is Fleminggatan. Er zijn hier tal van bars, winkels en restaurants aanwezig. Voor entertainment wordt gezorgd, Ajax komt hier met een eigen programma. Details hierover zijn nog niet bekend. Reis je af zonder wedstrijdkaartje? Hou er dan rekening mee dat de wedstrijd NIET op grote schermen wordt vertoond in de binnenstad van Stockholm. Je moet dus zelf een geschikte plek opzoeken om Ajax - Manchester United te kijken.

Verzamelplek Fleminggatan is in de buurt van metrostation Rådhuset en vanaf hier kun je naar het stadion reizen. Stap in metrolijn 11, bestemming Akalla, en stap acht minuten later uit bij halte Solna centrum. Vanaf daar is het zo’n twintig minuten lopen naar het stadion.

Het is ook handig om te weten hoe je Fleminggatan bereikt, bijvoorbeeld als je met de bus wordt gedropt bij de parkeerplaats nabij het stadion. Loop tien minuten naar de halte Solna Centrum, stap in metrolijn 11 met bestemming Kungsträdgården en stap acht minuten later uit bij Rådhuset. Vanaf daar is het nog vijf minuten lopen.

Als je gebruik wilt maken van het openbaar vervoer, is het een goed idee om de app SL te downloaden. Het gaat om de app ‘SL – Journey planner en tickets’ om precies te zijn. Je kunt via deze app gemakkelijk kaartjes kopen voor het openbaar vervoer, inclusief treintickets naar vliegveld Arlanda. Het gaat alleen om enkele reizen! Voor een wellicht voor jou voordelige dagkaart moet je toch echt langs het loket.

Een ticket kopen is meteen een ticket gebruiken. Er loopt een klokje mee, een enkeltje is een uurtje geldig. De app is vooral gemakkelijk als je spontaan besluit om in het ov te springen. Kaartjes in de bus of metro zelf kopen gaat niet en zo hoef je niet langs het loket, waar het komende week ongetwijfeld onwijs druk wordt.

Zo’n ov-kaartje kan bijvoorbeeld handig zijn als je verderop de neutrale fanzone wilt bezoeken. Hier kun je onder meer op de foto met de beker die hoort bij het winnen van de Europa League. Deze neutrale fanzone bevindt zich in Kungsträdgården en is zowel 23 als 24 mei geopend tussen 11.00 en 20.00 uur.

Hier nogmaals het linkje naar de brochure.

Reacties