Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip ziet dat alles tegenzit voor Ajax tijdens rampavond

John van ’t Schip had tijdens het uitduel met Aston Villa (4-0) het gevoel dat de wet van Murphy in werking trad voor Ajax. Alles wat maar mis kon gaan, ging ook mis voor de Amsterdammers.

15 maart 2024 - 01:45
Schip Avlaja 1200
Van ’t Schip is zeer teleurgesteld. © Pro Shots

“Ik ben zeer teleurgesteld, want we hadden veel van deze wedstrijd verwacht,” stelde de trainer tijdens de nabeschouwende persconferentie in Villa Park. “Tot aan de rust had ik nog het gevoel dat we redelijk in de wedstrijd zaten. Dan moet het ook een beetje meezitten. Helaas was dat niet het geval. Alles wat negatief kon uitpakken, gebeurde ook daadwerkelijk.”

Zo leverde de ongelukkig spelende Sivert Mannsverk de bal knullig in voorafgaand aan de tweede treffer van Aston Villa, om even later met zijn tweede gele kaart van het veld te worden gestuurd. De middenvelder speelde al langer met vuur, waardoor menigeen zich afvroeg waarom Van ’t Schip niet eerder ingreep.

“In de rust hebben we daar uiteraard iets over gezegd, maar je gaat niet iedereen met een gele kaart wisselen. We spelen immers in een formatie waarbij spelers ook aan elkaar moeten wennen. Na rust werd Mannsverk echter overlopen. Toen wilden we hem eraf halen, maar precies op dat moment kreeg hij rood. Misschien hadden we het een minuutje eerder moeten doen,” luidde de wrange conclusie van de trainer.

Aston Villa ontsnapte in de eerste helft juist tot tweemaal toe aan een rode prent. Eerst werd een charge van Ollie Watkins op Diant Ramaj slechts met geel bestraft. Morgan Rogers stond al in het boekje van de arbiter en kwam heel goed weg bij een harde tackle op Devyne Rensch.

Aanbevolen
Rensch vindt prijsloos seizoen met Ajax moeilijk te accepteren

“Dat waren inderdaad twee spelers die voor een rode kaart in aanmerking kwamen,” beaamde Van ’t Schip, die daar overigens niet de nadruk op wilde leggen. Daarvoor liet zijn eigen ploeg simpelweg veel te weinig zien. Maar dat Ajax er pech mee had, was voor de coach wel duidelijk. Het noodloot sloeg daarnaast ook toe als het om blessures gaat.

“We verloren Ahmetcan Kaplan, die zich eigenlijk net in het elftal heeft gespeeld. Josip Sutalo ging eruit met hamstringproblemen en Rensch had liesklachten. Het past bij dit seizoen dat het allemaal tegenzit,” vervolgde Van ’t Schip, die zag dat zijn ploeg met tien man helemaal niks meer in de melk had te brokkelen.

“Het elftal viel uit elkaar,” aldus de trainer. “Vanaf dat moment leek het onmogelijk nog in de wedstrijd te komen. We hebben een ploeg die jong is. Tegen Aston Villa hebben ze weer nieuwe ervaringen opgedaan. Dat kunnen we in de toekomst wellicht gebruiken, maar daar hebben we nu niks aan.”

Van ’t Schip sprak over een klap die hard aankomt. Vooral omdat het sowieso al een mentaal zwaar seizoen is voor alle Ajaxliefhebbers. Hij wilde dan ook een groot compliment maken aan de meegereisde supporters. “Zij waren ongelooflijk. De sfeer was fantastisch. Voor hen vind ik het extra zuur.”

Ondanks alle rampspoed, stelt Van ’t Schip dat hij tot het einde van het seizoen alles blijft geven om Ajax te helpen. De trainer kwam aangeslagen over, maar stelt zelf te geloven in een beter slot van het seizoen.

“Hopelijk kunnen Steven Berghuis en Steven Bergwijn na de interlandbreak weer aansluiten. Dan denk ik dat er genoeg voetbal en talent in het elftal zit, om toch een eindspurt in te zetten. Daar geloof ik honderd procent in. Voor ons is het zaak in ieder geval de vijfde plaats veilig te stellen,” besluit de trainer.

Aanbevolen
Akpom baalt voor supporters: ‘Na rode kaart stortte het in bij ons’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >