Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Akpom baalt voor supporters: ‘Na rode kaart stortte het in bij ons’

Chuba Akpom sprak na de Europese uitschakeling van Ajax over een frustrerende avond, om tal van redenen. Binnen de lijnen maakte de vroeg ingevallen Engelsman mee hoe zijn ploeg met 4-0 stevig van het veld werd geveegd door Aston Villa.

15 maart 2024 - 01:21
Akpom 1200
Zij beleefden een vervelende avond. © Pro Shots

Akpom begon in Birmingham op de bank, maar meldde zich al voor rust langs de zijlijn voor een invalbeurt. Ahmetcan Kaplan kon helaas niet verder. Ook Brian Brobbey kon voorin wel wat steun gebruiken. Akpom kon zich – los van een potentiële assist – niet onderscheiden. Tegenover het eigen clubkanaal wilde hij de supporters bedanken. Hij had ze meer en beter gegund.

“De fans waren geweldig. Dat is geen verrassing. Ze gaan overal met ons mee naartoe en komen met velen. Ik vind het heel rot voor hen dat de wedstrijd zo is verlopen,” aldus Akpom, die na rust zo’n beetje alles fout zag gaan. Tegendoelpunten, diverse blessures en een rode prent.

“Na die rode kaart stortte het in bij ons. We maakten het onszelf daarmee heel moeilijk. Tegen een ploeg als Aston Villa kun je het je niet veroorloven een rode kaart te pakken,” haalt Akpom het moment aan waarop Sivert Mannsverk – die al even de weg kwijt leek – zijn tweede gele kaart kreeg voorgeschoteld.

Toch vond Akpom het lastig te verklaren waarom het zo misging. “Nadat we de 1-0 tegen kregen, was het moeilijk terug te komen in de wedstrijd. We kregen voor rust nog een goede kans. Ik trok de bal vanaf de achterlijn terug op Brobbey. Hij had pech met de afronding, doordat iemand de bal voor de lijn weghaalde.”

Aanbevolen
Rensch vindt prijsloos seizoen met Ajax moeilijk te accepteren

“Als die erin was gegaan, had het een heel andere wedstrijd kunnen worden,” gooide de aanvaller er een van de grootste voetbalclichés achteraan. Duidelijk was toch ook vooral dat Ajax – los van wat momenten in de eerste helft – niet goed genoeg was.

“In de tweede helft creëerden we eigenlijk geen grote kansen meer. We waren gewoon niet goed genoeg, denk ik. Het is frustrerend, want een uitslag als 4-0 kan niet. We moeten competitief kunnen zijn tegen dit soort ploegen, want we zijn Ajax. Nogmaals, heel frustrerend.”

“Natuurlijk zijn zij tactisch een heel goed team, maar wij waren niet op ons best,” vervolgt Akpom. “We wilden positief en aanvallend spelen. We oefenden dat de hele week tijdens de training. Het bleek echter heel lastig om ons spel goed uit te voeren.”

Ajax reist zondag alweer af naar Rotterdam voor het uitduel met Sparta. Volgens Akpom is dat sowieso een heel moeilijke wedstrijd. “Deze pot is heel belangrijk voor ons. Het is belangrijk dat we positief eindigen voor de interlandperiode.”

Aanbevolen
Brobbey aanschouwt uitschakeling vanaf eiland: ‘Als je onze fouten ziet...’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >