Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Brobbey aanschouwt uitschakeling vanaf eiland: ‘Als je onze fouten ziet...’

Brian Brobbey zag vanaf zijn eiland hoe zijn ploeg kopje onder ging tegen Aston Villa (4-0), met Europese uitschakeling als gevolg. De spits erkent dat de Engelsen een maatje te groot waren, maar is ook gefrustreerd over de fouten die Ajax zelf maakte.

15 maart 2024 - 01:26
Brobbeyavlaja800
Hij had amper impact op het duel. © Pro Shots

De ploeg van John van ’t Schip creëerde tegen Aston Villa te weinig. Veel te weinig. Brobbey werd amper in het spel betrokken. “Het is eerlijk gezegd een beetje moeilijk voorin,” aldus de spits na afloop voor de camera van Veronica. “Je staat daar met Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson. Het was moeizaam.”

De stevige nederlaag betekende voor Ajax Europese uitschakeling. Na het laatste fluitsignaal was het stil in de kleedkamer. Brobbey vertelt dat alleen Van ’t Schip het woord nam. “Hij zei: als je ziet wat voor fouten we achterin maken, dat het dan gewoon door onszelf komt.”

Het moest voor Brobbey frustrerend zijn geweest om zelf amper impact te hebben op een duel, terwijl hij zijn ploeg achterin ziet schutteren. “Aston Villa is natuurlijk de betere ploeg, maar als je onze fouten ziet... Iedereen kan fouten maken, eerlijk gezegd. Het kan gebeuren. Wat kan je eraan doen?” 

Aanbevolen
Rensch vindt prijsloos seizoen met Ajax moeilijk te accepteren

Ook Jordan Henderson verscheen voor de camera van Veronica. Daar vertelt hij dat Ajax voor zijn gevoel aardig in de wedstrijd zat, tot het moment van de rode kaart. “We hadden het idee dat we ze pijn konden doen. In de tweede incasseerden we de 2-0 en kregen we een rode kaart. We hadden twee of drie blessures, dus alles leek fout te gaan vanaf dat moment.”

“Maar goed, je moet ook de credits aan Aston Villa geven,” vervolgt de middenvelder. “Zij zijn een goed team en ze controleerden het duel heel goed. Ze zijn een ervaren ploeg. Je zag ook duidelijk het verschil in ervaring tussen beide teams. Het was een lastige avond, want na de eerste helft voelden we dat er wat te halen viel.”

Aanbevolen
Akpom baalt voor supporters: ‘Na rode kaart stortte het in bij ons’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >