Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rensch vindt prijsloos seizoen met Ajax moeilijk te accepteren

Een kloteavond, zo omschrijft Devyne Rensch de Europese uitschakeling in Villa Park. Een onmachtig Ajax ging met 4-0 onderuit. Dat de ploeg dit seizoen niet meer meedoet om de prijzen, vindt de verdediger lastig te accepteren.

15 maart 2024 - 00:48
Renschavlaja800
Rensch ging met een liesblessure naar de kant. © Pro Shots

We keken even gek op toen Rensch de perskamer van Villa Park kwam binnenwandelen, want hij ging met een liesblessure naar de kant. Zonder er veel over te kunnen zeggen, denkt de verdediger niet dat het iets ernstigs is. Tegen Sparta komt hij sowieso niet in actie, want hij zit nog altijd een schorsing in de eredivisie uit. 

Terug naar de wedstrijd. Rensch laat het woord ‘klote’ regelmatig vallen als hij de avond moet omschrijven. “Dit is een flinke klap, omdat we als team wilden laten zien dat we ook van een ploeg als Aston Villa konden winnen. Europees wilden we ver komen, maar het mocht niet zo zijn,” aldus de verdediger. 

Ajax had tegen de Engelsen maar weinig in de melk te brokkelen, zo zag ook Rensch. “We hadden slordige momenten in de opbouw, waardoor ze druk op ons konden krijgen. Het tempo lag achterin veel te laag. We hadden één goede kans met Brian Brobbey, die van de lijn werd gehaald. Maar over het algemeen creëerden we te weinig.”

Aanbevolen
Van ’t Schip ziet dat alles tegenzit voor Ajax tijdens rampavond

Vooral na de rode kaart van Sivert Mannsverk werd Ajax overlopen. Eigenlijk hadden ze bij Aston Villa ook met tien – en misschien wel negen – man moeten staan. Morgan Rogers ontsnapte aan een tweede gele prent. Rensch was het slachtoffer van een harde charge. “Ik was er op dat moment niet mee bezig dat hij al geel had. Ik kreeg een trap, dus ik was meer met mijn enkel bezig. Ik had best veel last.” 

Nu Ajax ook uit de Conference League ligt, maakt het definitief geen kans meer op een prijs. Dat doet pijn in Amsterdam. “Als Ajax zijn we gewend prijzen te pakken. Dat is nu niet het geval. Dat mag niet gebeuren. We moeten verder. Het is niet anders. Maar ja, het is wel moeilijk te accepteren.” 

Het enige waar Ajax nog voor speelt, is Europees voetbal voor volgend seizoen. Uit welke dingen haalt Rensch hoop om die doelstelling te behalen? “Elke wedstrijd geeft ons hoop. We verliezen hier, maar hebben over een paar dagen alweer een heel belangrijk duel met Sparta. We kunnen niet te lang in een dip zitten.”

Aanbevolen
Akpom baalt voor supporters: ‘Na rode kaart stortte het in bij ons’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >