Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip vertelt over blessures Brobbey en Berghuis

Het houdt niet op, niet vanzelf. Ajax moet het zondag op bezoek bij PEC Zwolle doen zonder Brian Brobbey. De spits staat aan de kant met een hamstringblessure. Ook Steven Berghuis kampt nog met fysieke ongemakken.

26 maart 2024 - 19:42
Brobbeygeblesseerd800
Hier wisten we al dat het foute boel was... © Pro Shots

We vreesden er al een tijdje voor. Terwijl Brobbey kwakkelde met zijn fitheid, kwam hij toch telkens in actie. Ajax had hem nodig. Ook toen hij tegen Fortuna Sittard uit voorzorg aan de kant werd gehouden vanwege pijntjes. Of zoals de spits het na afloop zelf verwoordde: zijn linkerhamstring zat erg strak.

Het was eigenlijk wachten tot het fout ging. Toen Brobbey tegen Sparta naar zijn hamstring greep, wisten we al dat het foute boel was. Hij kon niet verder en moest zich laten vervangen. De spits liet de oefenduels met het Nederlands elftal dan ook schieten.

Brobbey traint buiten met de fysio's, deelt John Van ’t Schip via de eigen website. “Ik denk dat hij de eerste weken er nog niet bij is. Alles eerder, is meegenomen. Josip Sutalo is afgereisd naar Kroatië. Hij heeft daar niet gespeeld, wordt daar behandeld en hij meldt zich snel weer hier. Het is goed voor hem om even in zijn eigen omgeving te werken aan zijn herstel.”

Aanbevolen
Hoofdrolspelers: fraaie salto’s Sonck en debuut kleine Kluivert in Zwolle

Hoe lang Brobbey er precies uit ligt, is dus een beetje gissen. Het is in ieder geval een flinke domper. De afgelopen weken wezen uit dat we eigenlijk niet zonder de aanvaller kunnen.

Van ’t Schip gaat ook in op de fysieke ongemakken van Berghuis. “Steven is een groot twijfelgeval. Het duurt lang en hij zat dicht tegen een rentree aan, maar kreeg toen last van zijn rug. Dat moeten we afwachten. Hij is nog niet aan het trainen met de groep.”

Zo moet de technische staf opnieuw een puzzel proberen te leggen met een toch al gemankeerde selectie. Chuba Akpom liet als invaller zien zijn waarde te hebben, maar het wel of niet meespelen van Brobbey scheelt toch een slok op een borrel.

Aanbevolen
Van ’t Schips elf: hoe versla jij PEC Zwolle zonder Brobbey?

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >