Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip verklaart reden rust geven aan selectie

John van ’t Schip heeft gereageerd op de commotie rondom de vele vrije dagen die de spelers kregen tussen AZ-uit en FC Utrecht-thuis. Het zorgde logischerwijs voor veel gefronste wenkbrauwen.

01 maart 2024 - 17:05
Schip 1200
Van ’t Schip was zelf ook aanwezig vrijdag. © Pro Shots

“Het is belangrijk frisheid in de groep terug te krijgen,” stelt de trainer op het digitale huis van Ajax. Vrijdag trainde de club met een kleine groep van dertien spelers, terwijl ze eigenlijk vrijaf hadden gekregen. Een deel van de selectie kwam toch op eigen initiatief naar De Toekomst. Van ’t Schip ging met hen het veld op. Hij verklaarde na afloop waarop de basisspelers tegen AZ maandag en dinsdag vrij waren.

“Het is altijd een balans tussen mentaal en fysiek. We hebben een zwaar programma gehad met onder meer de uitwedstrijden tegen FK Bodø/Glimt en AZ. In de komende drie weken hebben we opnieuw een druk programma en weinig tijd om de spelers fysiek rust te geven. Vanuit een aantal jongens kwam het initiatief om toch te trainen. Dat is mooi om te zien.”

Aanbevolen
Welke Ajacieden scoorden viermaal of vaker tegen FC Utrecht?

“Doordat we al een heel druk programma hebben gehad, is de frisheid misschien ook een beetje uit de ploeg. Dat proberen we op allerlei mogelijke manieren terug te krijgen. Alleen maar heel hard trainen is niet altijd de oplossing,” probeert Van ’t Schip te verklaren waarom er de afgelopen week zo weinig groepstrainingen waren. Toch kun je ook beelden kijken, besprekingen doen en wat al niet meer, zo zou je denken.

De trainer ging ook dieper in op de fysieke gesteldheid van zijn manschappen. “Steven Berghuis is nog twijfelachtig richting zondag. Hij kreeg een tikje op de binnenkant van zijn knie. Dat is altijd een vervelende blessure. Hopelijk trekt dat snel weg, zodat we weer de beschikking over hem hebben.”

Steven Bergwijn stond vrijdag wel weer op het veld. Dat is goed nieuws. Voor hem komt Utrecht-thuis echter nog wel te vroeg. Verder is de verwachting dat Jordan Henderson kan spelen. Van ’t Schip: “Hij heeft goed getraind en was vrijdag ook aanwezig. In principe moet dat voor zondag geen probleem zijn.”

Aanbevolen
Van ’t Schips elf: zie jij Kaplan als logische vervanger van Sutalo?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >