Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vader en zoon op weg naar Liverpool: ‘Mooi Litmanen weer te zien spelen’

Ajaxsupporter Thijs de Roo (36) neemt zijn vader Fred (68) mee naar de wedstrijd tussen de legendes van Ajax en Liverpool. De mannen hebben zin in een tof voetbalweekeinde. Ze kijken vooruit en delen anekdotes.

Door Jordy Haak
22 maart 2024 - 20:02
Thijs En Fred 1200
Fred en Thijs hopen Litmanen weer in actie te zien. © Ajax Life

In de vertrekhal van Schiphol genieten Thijs en Fred van een broodje, wanneer wij van Ajax Life aanschuiven. Het duo valt niet direct op, want de voetbalshirtjes zitten in de reeds ingecheckte koffer. Aan hun enthousiasme is echter duidelijk te merken dat ze zin hebben in de trip. 

Hi mannen, jullie gaan lekker samen op pad?
Thijs: “Klopt! Ik heb dit tripje als kerstcadeau aan mijn vader gegeven. We zijn allebei Ajacied, maar koesteren ook een diepe liefde voor Liverpool. De laatste keer dat we samen op pad waren, is alweer tien jaar geleden. Het werd dus weer eens tijd. Ik was op zoek naar een leuk uitje. Toen werd bekend dat de legendes van Liverpool en Ajax elkaar zouden treffen op Anfield. Dat moest het worden.”

Fred: “Geweldig toch? Ik kreeg met Kerst allemaal aanwijzingen als cadeau. Kenny Dalglish, The Cavern Club en het logo van Liverpool. Toen was de link snel gelegd. Onwijs leuk om er met elkaar een mannenweekeinde van te maken.”

Er komen zaterdag heel wat bekende namen in actie op Anfield. Naar welke spelers kijken jullie het meest uit?
Fred: “Aan Ajaxzijde toch wel Jari Litmanen. Een fantastische voetballer.”

Thijs: “Daar sluit ik me bij aan. Ik vergeet nooit dat ik begin deze eeuw met mijn vader aanwezig was bij het Amsterdam Tournament. We stonden toen op de F-side. De spelersbussen kwamen daar destijds nog het stadion ingereden. De bus van Liverpool stopte pal voor onze neus. De spelers stapten uit, waaronder Litmanen. Vervolgens ging de hele F-side staan en viel hem een ovationeel applaus ten deel. Dat was zo bijzonder. We kregen er kippenvel van.”

“Daarnaast schijnt Rafael van der Vaart speciaal voor deze wedstrijd te hebben getraind. Ik ben benieuwd! Bij Liverpool vind ik het vooral tof dat Steven Gerrard meedoet. Mijn favoriete speler is Xabi Alonso. Dus stiekem hoop ik dat hij op het laatste moment nog aan de selectie wordt toegevoegd.”

Fred: “Bij sommige andere legendes plaatsten we overigens onze vraagtekens: Clyde Wijnhard, Olaf Lindenbergh, Kenneth Perez, Jan van Halst…”

Aanbevolen
Mooie beelden: Ajaxlegendes in 2016 op bezoek in Madrid

Hoe is jullie liefde voor beide clubs eigenlijk ontstaan?
Fred: “Ik ben al mijn hele leven Ajacied. Daarnaast werd ik in de jaren zeventig fan van Kenny Dalglish en Ian Rush. Geweldige spelers. In die tijd ging ik echt zitten voor wedstrijden van Liverpool. Tijdens deze trip komt daarom veel samen. Beide clubs hebben een speciaal plekje in mijn hart. Thijs is opgegroeid in Almelo, maar eigenlijk al van jongs af aan supporter van Ajax. Op zijn verlanglijstje stonden altijd Ajaxspulletjes. Nooit merchandise van Heracles Almelo of FC Twente. We hebben hem dan ook op jonge leeftijd lid gemaakt van de Ajax Kids Club.”

Thijs: “Bij de overgang van De Meer naar de Amsterdam Arena was het natuurlijk heel interessant het nieuwe stadion te bewonderen. Ik weet nog goed dat we destijds een rondleiding hadden geboekt. Toen we bij het veld kwamen, kreeg de Portugees Dani net een hersteltraining van Bob Haarms. Op zijn welbekende bankje. We keken onze ogen uit. De gids zei dat ik snel de trap naar beneden moest nemen. Daar kon ik een krabbel van Dani scoren. Die heb ik nog steeds ergens.”

Hoe ziet de rest van jullie weekeinde eruit?
Fred: “Waarschijnlijk gaan we veel pubs bezoeken. We houden allebei wel van een biertje en we zijn muziekliefhebbers. De beroemde Cavern Club, waar de Beatles bekend zijn geworden, staat dan ook op ons lijstje.”

Heel veel plezier!
Thijs: “Bedankt! Ik heb van zowel Liverpool als Ajax een shirt in mijn koffer gestopt. Het wordt nog een dilemma welk shirt ik moet aantrekken, haha!”

Aanbevolen
Kijktip: zo volg je legendeduel op Anfield tussen Ajax en Liverpool

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >