Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: Ajaxsupporters in Olympisch Stadion midden jaren negentig

Onze periodieke zoektocht op YouTube leverde deze parel van een video op. We zien hoe Ajaxsupporters sfeer maakten in het Olympisch Stadion, midden jaren negentig. Kijktip, hoor!

20 maart 2024 - 13:09

Wie het Olympisch Stadion in de jaren negentig heeft meegemaakt, weet hoe sfeervol de ambiance kon zijn in de toen wegrottende betonbak. Vooral als tijdens Europese wedstrijden fakkels werden ontstoken.

We zien beelden voorbijkomen van Ajacieden op de tribunes. De video's zijn tussen 1992 en 1994 geschoten. We spotten de rijen voor de poorten van het stadion in verval. Ook het zwaaien met sjaaltjes komt op de beelden terug.

Aanbevolen
Unieke beelden: rondleiding door Olympisch Stadion van 1995

Halverwege de video zijn de tribunes donker. Blijf dan vooral kijken. Dan wordt plots een fakkel ontstoken. En nog een… En nog eentje… En nóg tien! Een grote Bengaalse vuurzee ontstaat en verlicht de donkere avond.

Zij die het ooit meemaakten, denken er vast met weemoed aan terug. Voor zij die te laat werden geboren: geniet van de beelden. Het Olympisch Stadion was een onwijs oude betonbak met vermolmde bankjes, maar wel een onderkomen waar we met veel plezier aan terugdenken.

Het zijn vervlogen tijden. Daarom is het zo fijn dat deze opnames er zijn. Oh, nostalgie!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >