Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Taylor: ‘Aan schamen hebben we niks, we moeten door’

Kenneth Taylor maakte zondag al vroeg een fraai doelpunt tegen Fortuna Sittard. Het lukte Ajax echter niet om door te drukken. Daarna scoorden de Limburgers twee keer. De teleurstelling was groot na het uiteindelijke 2-2-gelijkspel. Ook bij Taylor.

10 maart 2024 - 17:34
Taylor 1200
Taylor baalde dat Ajax niet doordrukte na zijn 1-0. © Pro Shots

Taylor melde zich na de wedstrijd in de perszaal van de Johan Cruijff Arena. Met frisse tegenzin en logisch chagrijn gaf hij daar antwoord op vragen van de media. We wilden positief beginnen en vroegen Taylor om zijn doelpunt terug te halen.

“Ik kreeg de bal van Jordan Henderson, ter hoogte van de middenlijn. Ik had ruimte om vooruit te dribbelen. Er stapte niemand uit, dus ik kon doorlopen in plaats van passen. Ik kreeg zoveel ruimte, dat ik gewoon schoot,” aldus Taylor tegenover Ajax Life.

Het was een fraaie treffer, maar Taylor baalde vooral dat hij verzuimde de score te verdubbelen. “Na die 1-0 hadden we moeten doordrukken. Ik kreeg zelf een grote kans op de 2-0. Als ik die er wel inschiet, is het meteen een heel andere wedstrijd. We begonnen goed, maar daarna zakte het weg. Ik vind het lastig te verklaren waarom dat gebeurde. Dat is soms ongrijpbaar.”

Voor Taylor was het systeem met vijf verdedigers ook wennen, maar hij is er positief over. “Ik denk dat het goed staat. Misschien is deze wedstrijd niet het goede voorbeeld om dat antwoord te geven, want dan vraag jij hierna waarom we toch twee doelpunten tegen kregen. Maar goed, voor ons als team is het nu fijn zo te spelen.”

Aanbevolen
Van ’t Schip: ‘Hebben moeite boel na Europees duel op scherp te krijgen’

Taylor baalde toen hij hoorde dat zijn maatje Brian Brobbey niet vanaf de start zou spelen. Chuba Akpom was diens vervanger. “Met Brian speel ik al heel lang, maar met Chuba heb ik ook een goede band binnen en buiten de lijnen. Ik vind hem ook een hartstikke goede spits. Het is lastig te zeggen wat precies het verschil is. Of Brian onmisbaar is voor dit Ajax? Dat vind ik wel.”

“Ik neem mijn medespelers altijd in bescherming,” stelde Taylor toen hij werd gevraagd naar diverse collega’s. Zo vond hij de suggestie dat het middenveld met Sivert Mannsverk, Jordan Henderson en Kristian Hlynsson te statisch was onzin. “Ze doen het uitstekend daar. We hadden meer moeten creëren. Dat klopt. Maar het niet dynamisch noemen na één wedstrijd, is te makkelijk. Na Aston Villa-thuis hoorde je daar niemand over.”

Het was allang duidelijk, maar Ajax kan na het gelijkspel tegen Fortuna nu ook officieel geen kampioen meer worden. Dat is al heel vroeg in het seizoen. Taylor werd gevraagd of hij zich ervoor schaamde. “Als Ajacied wil je altijd kampioen worden en voor de titel strijden. Dat het niet zou lukken, was al wel duidelijk. Dat doet pijn, maar aan schamen hebben we ook niks. Donderdag wacht een belangrijke wedstrijd tegen Aston Villa. Daar gaat de focus op.”

Aston Villa ging in Engeland overigens met 4-0 hard onderuit tegen Tottenham Hotspur. Met welk gevoel stapt Taylor komende week in het vliegtuig? “Altijd met honderd procent vertrouwen. We moeten na de 0-0 in Amsterdam winnen om door te gaan. En dat moeten zij ook. We willen heel graag door. Het wordt een zware, maar hele mooie wedstrijd.”

Aanbevolen
Gelijkspelend Ajax verslikt zich in Fortuna Sittard en dit valt op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >