Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geduldige Vos werkt aan laatste stap: ‘Ik word steeds fitter’

Jong Ajax verloor vrijdag op eigen veld met een minimaal verschil van NAC Breda: 0-1. Silvano Vos behoorde tot de betere Ajacieden. Hij werkt hard aan de laatste stap: opnieuw aansluiten bij Ajax 1. ‘Ik groei daar zeker naar toe.’

09 maart 2024 - 09:08
Vosjajnac800
Vos investeerde veel in zichzelf. © Pro Shots

De paar mogelijkheden die er waren voor de talentenploeg, werden niet benut. Uit een van de spaarzame gevaarlijke momenten voor het eigen doel, incasseerden de beloften de enige treffer van de avond. Dat was in het kort de essentie van Jong Ajax tegen NAC.

Bij Jong Ajax zien we geregeld hoe jongens het tegen mannen moeten opnemen. Tegen NAC was dat niet anders. Lichte Ajacieden zoals Ar’Jany Martha, Nassef Chourak en Rida Chahid etaleerden bij vlagen hun fraaie techniek, maar dolven het onderspit tegen het Brabantse fysiek.

Vos heeft daar geen last van. De controlerende middenvelder oogde wederom sterk, zowel conditioneel als fysiek. Hij stond zijn mannetje, coachte medespelers en corrigeerde waar nodig, maar kon het verschil niet maken. “We hadden goed de controle over de wedstrijd,” zo stelt hij achteraf tegenover Ajax Life.

“We kregen met name in de eerste helft enkele mogelijkheden om het duel te beslissen,” vervolgt Vos. “We kregen na een uur een rotgoal tegen. Dat was onnodig. We hadden de spelhervattingen vooraf nog zo goed besproken.”

Over zijn eigen spel was hij gematigd tevreden. Als Vos hoort dat hij als een beest heeft gespeeld, antwoordt hij resoluut en zonder met zijn ogen te knipperen. “Dat moet ik elke wedstrijd doen. Zoals jullie weten, lag ik er drie maanden met een blessure uit.”

Aanbevolen
Hoofdrolspelers: Bosman gaat los tegen Fortuna en debuterende Brobbey scoort

“Ik moest weer fit worden, begin steeds fitter te worden,” schetst Vos. “Het gaat de goede kant op. Ik ben gretig. Soms speel ik te gretig. Dan ben ik op te veel plekken op het veld te vinden. Als ik topfit ben, moet ik aansluiten bij het eerste elftal. Tot die tijd moet ik het in Jong Ajax laten zien.”

Dat het in de A-selectie druk is op het middenveld, hoef je Vos niet uit te leggen. Hij oogt niet gefrustreerd over zijn positie, eerder realistisch. Hij weet dat hij wekelijks de beste in Jong Ajax moet zijn om weer in beeld te komen bij John van ’t Schip.

“Ik ben een geduldige jongen,” zo stelt Vos. “Ik lag er gewoon lang uit. Dan is het logisch dat ik in Jong Ajax word gezet. Ik moet gewoon elke training en elke wedstrijd laten zien dat ik bij de A-selectie hoor. Daar groei ik zeker naar toe.”

In de drie maanden dat hij niet speelde, investeerde hij wel in zichzelf. “Krachttraining, maar niet te veel, want ik word snel groter en sterker. Verder oefeningen voor mijn knie, enkel en wat core-oefeningen. Ik ben in de afgelopen periode dus wel wat sterker geworden,” lacht hij.

Los van het fysieke, zijn er ook op tactisch vlak nog stappen te zetten, zo blijkt. Vos: “Mijn kijkgedrag in het veld moet ik verbeteren. Ik moet vaker vooruit spelen. Voor de rest doe ik gewoon mijn ding.”

Aanbevolen
Ajax en Europese tickets: wat zijn de scenario’s?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >