Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

De grote Ajax tegen Nederlands elftalquiz!

We zijn met z’n allen weer een interlandperiode in geduikeld. Reden voor ons hier een quiz omheen te bedenken. Ajax en Oranje oefenden in 2002 en 2003 tegen elkaar. Weet jij nog wie er toen allemaal in actie kwamen?

20 maart 2024 - 11:10
Oranjequiz 1200
Davids en Van der Vaart in fel gevecht om de bal. © Pro Shots

Beide duels werden gespeeld in het Olympisch Stadion. Het ging om trainingsduels van tweemaal een halfuur. Publiek mocht helaas niet bij de wedstrijden aanwezig zijn. Superjammer natuurlijk. Mede daarom herinner je het je mogelijk niet eens dat de wedstrijden ooit zijn gespeeld.

Toch is dat wel zo. In 2002 ging Ajax met 3-0 onderuit tegen het Nederlands elftal, terwijl beide ploegen elkaar een jaar later met 1-1 in evenwicht hielden. We zoeken de namen van alle selectiespelers, dus ook de wissels en de spelers op de bank. Wie kijkt naar de selecties, ziet geweldige namen. 

Grote namen ook. Kijk maar naar de foto bij deze quiz. Maar we zien ook veel jong talent en twee beloftes van Germinal Beerschot Antwerpen. Zij waren bij Ajax op proef. Het is bovendien gek om contractspelers van Ajax bij Oranje te zien spelen tegen… Ajax!

Lukt het jou om alle spelersnamen in te kloppen? We denken eigenlijk van niet, maar dan nog is het een leuke quiz om te spelen. Je krijgt tien minuten de tijd!

Wordt de quiz niet goed weergegeven? Ververs dan de pagina. Daarmee is het euvel vaak meteen verholpen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >