Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacied Nils woont in Birmingham: ‘Misschien snel weer vrijgezel!’

Ajaxsupporter Nils van der Aart woont in Birmingham. Hij heeft een fanatieke schoonfamilie die voor Aston Villa is. Als dat na donderdag maar geen enkeltje Het Familiediner wordt! We belden Nils op.

13 maart 2024 - 12:19
Ajaxfanbirmingham800
Hij is erbij in Villa Park. © Nils

Een Ajaxsupporter in Birmingham. Hoe komt dat zo?
“Ik woon al tien jaar in het Verenigd Koninkrijk. Eerst in Bristol en sinds oktober in Birmingham. Mijn vriendin is Engels. In mijn schoonfamilie zitten allemaal fanatieke supporters van Aston Villa. Ze hebben al hun hele leven een seizoenkaart. Toen we hier naartoe verhuisden, zei de vader van mijn vriendin gelijk: ‘Dan kun je mee naar alle thuiswedstrijden!’ Als ze verliezen, hebben ze een slechte dag.”

En toen kwam deze wedstrijd uit de koker! Hoe reageerden jullie op de loting?
“We hoopten er al op. Toen Ajax uit het balletje kwam, kreeg ik gelijk appjes van vrienden dat dit het einde van mijn relatie zou worden. Misschien ben ik na donderdag weer vrijgezel, haha!”

Was je in Amsterdam bij de heenwedstrijd?
“Nee, helaas. We keken de wedstrijd in een kroeg. Een echte Villapub, met allemaal fanatieke locals.” 

Moest je je als Ajaxsupporter inhouden of viel dat wel mee?
“In het begin dacht ik: ik houd me rustig. Toen ik eenmaal aan de praat raakte met een Villafan, kwam het hoge woord eruit dat ik voor Ajax ben. Dat was allemaal geen probleem, hoor. Ze waren heel aardig en relaxed. De sfeer was goed.”

Aanbevolen
Prachtig Villa Park en Holte Enders in the Sky

Ben je er in Villa Park wel bij?
“Zeker! Een maatje uit Amsterdam komt deze kant op. We zitten op de thuistribune. Op de wedstrijddag duiken we lekker de kroeg in om het sfeertje te proeven. Ik kijk ernaar uit alle Ajaxsupporters hier te ontvangen.”

Wat kunnen Ajaxsupporters verwachten van Villa Park?
“Het is een oud en typisch Engels stadion. De sfeer is altijd goed. Tijdens avondwedstrijden organiseren ze tegenwoordig een hele vuurwerkshow. The Holte End zingt de hele wedstrijd aan één stuk door.”

Heb je nog tips voor Ajacieden die deze kant op komen?
“Birmingham staat bekend om alle kanalen in de wijk Gas Street Basin. Daaromheen zijn ook veel pubs. Rondom Brindleyplace heb je veel cocktailbars en kroegen. Daar is het absoluut gezellig. Jewellery Quarter is ook leuk!” 

Tot slot… Wat verwacht je van de wedstrijd donderdag?
“Aston Villa doet het heel goed dit seizoen, maar de laatste twee potjes viel het tegen. Laten we voor Ajax hopen dat die trend zich doorzet. Ik geef ons wel een kans. Het wordt zwaar, maar ik gok op een verlenging. Daarin pakt Ajax ‘m!”

Aanbevolen
Veel Brummies haten Villa en zijn donderdag keihard voor Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >