Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Silooy wordt assistent-trainer bij Ajax Vrouwen

Sonny Silooy wordt vanaf komend seizoen toegevoegd aan de staf van Ajax Vrouwen. De oud-Ajacied gaat aan de slag als assistent-trainer van hoofdtrainer Hesterine de Reus. Silooy tekende een overeenkomst tot medio 2026.

06 juni 2024 - 10:24
Silooy 1200
Sonny is ook een echte Ajacied. © Pro Shots

Silooy speelde in de jaren tachtig en negentig over twee periodes 343 wedstrijden in Ajax 1. In Amsterdam won de verdediger talloze prijzen, waaronder zeven landstitels, de Champions League en de wereldbeker voor clubteams.

Na zijn actieve voetballoopbaan werkte Silooy als (jeugd)trainer bij verschillende binnen- en buitenlandse clubs, waaronder de jeugdopleiding van Ajax. Vanaf 2017 werkte Silooy in dienst van de Ajax Coaching Academy bij diverse buitenlandse partnerclubs, waaronder Sharjah FC, waar hij tot 2022 technisch directeur was. Ondertussen schrijft hij ook columns voor ons magazine Ajax Life.

Silooy: “Toen Daphne Koster mij benaderde, werd ik meteen enthousiast. Afgelopen maand liep ik ook met het Talententeam mee. Hun kwaliteit en enthousiasme viel direct op. In deze nieuwe rol kan ik mijn eigen ervaringen op het hoogste niveau direct overbrengen op het eerste team. Er zit enorm veel energie en potentie in deze ploeg en de hele vrouwentak. Ik kijk ernaar uit daar structureel deel van uit te maken.”

Sander Luiten, die de afgelopen twee jaar assistent-trainer bij Ajax Vrouwen was, verlaat de club deze zomer. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >