Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Honkvaste Hato: ‘Het wordt tijd dat de rust terugkeert’

Het seizoen van Jorrel Hato (18) mag gerust enerverend worden genoemd. Hij werd in zijn eerste volle seizoen bij Ajax de speler met de meeste speeltijd. En hij werd Talent van het Jaar. Voor magazine Ajax Life spraken we uitgebreid met de verdediger.

06 juni 2024 - 11:37
Hato 1200
Hato viert zijn treffer tegen Vitesse. © Pro Shots

Hato vertelde ons eerder al trots te zijn op zijn status Talent van het Jaar. Talent. Zo voelt hij zichzelf ook nog altijd. Er valt komend seizoen nog genoeg te verbeteren. Op alle gebieden. Hij krijgt na de zomerstop al met zijn vijfde trainer te maken bij het eerste elftal.

Hij debuteerde onder Alfred Schreuder, werkte daarna nog samen met John Heitinga, Maurice Steijn en John van ’t Schip. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen krijgt hij te maken met Francesco Farioli. “Heel bizar eigenlijk, zoveel trainers in anderhalf jaar. Het is wat het is. Het wordt tijd dat de rust terugkeert,” vindt Hato.

Aanbevolen
Vos over Farioli: ‘We zijn beiden student van het spel’

Rust rond zijn persoon is er in elk geval. Hato zette op 12 maart een handtekening onder een contractverlenging bij Ajax. Hij staat nu tot juli 2028 onder contract. Dat hij nog voor vier jaar vastligt, verandert niks aan de geruchten over een vertrek van de talentvolle verdediger. Zo zijn Premier League-grootmachten Arsenal en Manchester United al genoemd als geïnteresseerde clubs.

Hato heeft slecht nieuws voor clubs die naar zijn handtekening hengelen: hij blijft bij Ajax. Enig voorbehoud – bijvoorbeeld als een droomclub zich meldt – heeft hij niet. “Nee, ik speel volgend seizoen gewoon bij Ajax,” herhaalt hij. “Ik ben hier nog niet uitgeleerd. En ik wil prijzen winnen met Ajax. Dat was mijn droom toen ik hier naartoe kwam.”

In ons nieuwe magazine praat Hato ook honderduit over de aanvoerdersband, zijn status, zijn favoriete positie, omgaan met teleurstellingen, zijn snelheid en het helpen van medespelers.

Het volledige interview met Hato lees je in de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life. Het magazine ook ontvangen? Word dan snel lid

Aanbevolen
Highway to Hell en een reuzegrote Henderson

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >