Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax wil in Nederland open oefenduels voor supporters spelen

Het EK-voetbal moet nog beginnen, maar wij kijken natuurlijk ook alweer uit naar een nieuw seizoen Ajax. De voorbereiding begint alweer halverwege deze maand. Onze club is van plan oefenduels in de regio te spelen en er moet ook een open training komen.

06 juni 2024 - 17:08
Taylor 1200
We zijn toe aan een aanraakbaar Ajax. © De Brouwer

Ajax komt naar je toe deze zomer. Daar kunnen wij als Supportersvereniging Ajax alleen maar blij om zijn. De binding met supporters is ontzettend belangrijk. Juist de voorbereiding op een nieuw seizoen is daar hartstikke geschikt voor. Zeker na het afgelopen voetbaljaar zijn we toe aan een laagdrempelig Ajax.

Algemeen directeur Menno Geelen vertelt in de Pak Schaal Podcast dat Ajax probeert meerdere oefenduels in de regio te organiseren. Oefenpotjes die dus toegankelijk zijn voor publiek in plaats van dat ze achter gesloten poorten worden afgewerkt. Een benaderbaar Ajax dus. Fijn!

Aanbevolen
Brobbey over toekomst en vele assists: ‘Ik ben niet gierig’

Op De Toekomst is dat nu - wegens een verbouwing en het vervangen van gras - niet mogelijk. Het blijkt sowieso niet zo eenvoudig geschikte locaties te vinden voor het spelen van oefenduels met publiek. Gemeenten staan niet altijd te trappelen om Ajax met open armen te ontvangen en veel amateurclubs spelen op kunstgras. Ajax wil op echt gras oefenen.

De bedoeling is dat Ajax vanaf maandag 15 juli een midweeks trainingskamp belegt in het Gelderse Wageningen. Op historische grond: de Wageningse Berg. Ajax blijft dus lekker in Nederland. Het is ook de bedoeling dat er een open training wordt georganiseerd tijdens het trainingskamp. Zodra we daar meer informatie over hebben, delen we dat uiteraard meteen. Dat geldt ook voor de te spelen oefenwedstrijden.

Een groot deel van de Ajaxselectie begint dinsdag 18 of woensdag 19 juni met de eerste testjes en trainingsvormen op De Toekomst. De eerste veldtraining van Francesco Farioli staat voor donderdag 20 juni op de rol.

Aanbevolen
Highway to Hell en een reuzegrote Henderson

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >