Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tuomisto vervangt Ten Rouwelaar na Amsterdams flitsbezoek

Als de een halsoverkop vertrekt voor groener gras bij de buurman, moet je op jacht naar een ander. Keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar bleek immers toch meer zin te hebben in Manchester United, dus moest Ajax op zoek naar een vervanger. Die is gevonden in de persoon van Jarkko Tuomisto.

09 juli 2024 - 09:06
Tuomisto 1200
Tuomisto blijft vast iets langer dan twee weken. © Pro Shots

Het flitsbezoek van Ten Rouwelaar aan Ajax doet denken aan die bekende meme van The Simpsons. Je hebt die vast wel eens gezien. ‘Grampa’ Abraham ‘Abe’ J. Simpson – opa van Bart – komt door de deur, hangt zijn hoed aan de kapstok, draait een rondje, pakt zijn hoed van de kapstok en loopt door dezelfde deur weer naar buiten.

Ten Rouwelaar kwam binnen, bracht ‘stress in het hoofd’ van Diant Ramaj en ruilde Ajax na twee weken arbeid alweer in voor een avontuur als keeperstrainer bij het Manchester United van Erik ten Hag. Ajax incasseerde daar nog even snel honderdduizend euro voor en zwaaide het staflid net zo snel uit als dat hij kwam.

Aanbevolen
Informatie kaartverkoop thuisduels eerste seizoenshelft

Een vervanger voor Ten Rouwelaar is echter alweer onderweg, weet Voetbal International. De Finse Tuomisto (48) wordt de nieuwe en eerste keeperstrainer in Amsterdam. Hij is een bekende van Farioli. De twee werkten al samen bij OGC Nice, Alanyaspor en Fati Karagümrük.

Daarmee is Tuomisto alweer het vijfde staflid uit de stal van Farioli. Zo nam hij landgenoot Daniele Cavaletto en de Spanjaard Felipe Sanches Mateos mee. Met de Engelse Callum Walsh loopt er – naast Alessandro Schoenmaker – een nieuwe fysiektrainer rond. Ook nam Farioli een Turkse videoanalist mee naar zijn nieuwe werkgever. Dave Vos werd vanuit Jong Ajax doorgeschoven.

Het is allemaal niet helemaal in lijn met hoe directeur voetbal Marijn Beuker in april nog beschreef hoe de staf eruit zou moeten zien, maar onder druk wordt alles vloeibaar.

Aanbevolen
Kaplan, Sutalo en Sosa nog weekje vrij van Ajax

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >