Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Forbs: ‘Als je geen energie hebt, geeft Farioli je die wel’

Carlos Forbs is een van de spelers die zich aankomend seizoen in de kijker van Francesco Farioli hoopt te spelen. Tegen Sint-Truidense V.V. (4-0) liet hij zich zien met een assist en doelpunt. We spraken hem na afloop van het oefenpotje.

10 juli 2024 - 08:29
Forbsstvv800
Forbs voelt zich het prettigst op links. © Pro Shots

We weten van Farioli inmiddels dat hij vocaal behoorlijk aanwezig is. Dat was tijdens de openbare oefenwedstrijd tegen STVV niet anders. In Oldebroek stond de trainer continu druk te coachen. Ook Forbs kreeg aanwijzingen. ‘Carlito, Carlito, Carlito,’ zo hoorden we.

Wat probeerde Farioli hem duidelijk te maken? “Het zit ‘m in de kleine details, vooral zonder bal. Hij vertelt bijvoorbeeld wanneer ik druk moet zetten. Dat is best lastig als je moe bent,” zo vertelt Forbs na afloop aan onder andere Ajax Life.

De trainer laat zijn selectie in de voorbereiding flink zweten. We hoorden al van meerdere spelers dat Farioli er geen gras over laat groeien. Ook Forbs heeft het fysiek soms zwaar. “Ik ben op dat vlak nog steeds aan het wennen. Vorig jaar was mijn eerste profseizoen.”

Forbs stond tegen STVV aan de linkerkant. Hoewel hij ook als rechtsbuiten uit de voeten kan, voelt hij zich het fijnst op links. Met Farioli sprak hij nog niet uitgebreid over zijn rol. “Daar zijn we nog niet aan toegekomen, maar hij heeft een plan voor iedereen.”

Aanbevolen
Farioli: ‘Ik ben eraan gewend dat mijn stem snel herstelt’

Mocht Forbs de concurrentiestrijd aan de linkerkant winnen, dan gaat hij waarschijnlijk een koppeltje vormen met Jorrel Hato, die opnieuw als linksback begon. “We hebben vorig seizoen ook een paar keer samengespeeld. We praten buiten het veld, maar hebben ook daarop een goede connectie.”

De Portugees is in ieder geval blij met een verse start. “M’n focus is niet anders dan vorig seizoen, maar de omgeving wel. Nieuw team, nieuwe staf… Iedereen kijkt ernaar uit zijn kwaliteiten te laten zien aan de trainer. Er zit een nieuwe energie in het team. Farioli is een hele passievolle coach. Als je geen energie hebt, geeft hij je die wel.”

Aanbevolen
Ajax wint van STVV in openbaar oefenduel en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >