Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax wint van STVV in openbaar oefenduel en dit valt op

Ajax heeft zijn tweede oefenpotje in de voorbereiding winnend afgesloten. Onder toeziend oog van zo’n vierduizend supporters won de ploeg van Francesco Farioli met 4-0 van Sint-Truidense V.V. Dit viel zoal op!

09 juli 2024 - 19:52
Ajastvvverslag800
Vos vocht de nodige duels uit. © Pro Shots

Sportief spektakel op Wembley van Veluwe
Het is fijn dat onze club weer het land intrekt voor de nodige oefenpotjes. Binding met supporters is ontzettend belangrijk. Juist de voorbereiding is daar perfect geschikt voor. Een benaderbaar Ajax is immers het leukste Ajax, vooral voor de jongere Ajacieden. Het was mooi om te zien hoe de tribunes rondom het veld wit-rood-wit kleurden.

Amateurvereniging OWIOS pakte groots uit. De gastheer beloofde ons in het programmaboekje een sportief spektakel op Sportpark Bovenmolen, ook wel het Wembley van de Veluwe genoemd. Het hoogtepunt? De poortverloting, waarbij je een Ajaxshirt én een half varken kon winnen. Je zou er maar mee aan de haal gaan, haha!

Code wit-rood-wit
Het voorspelde noodweer was rondom de aftrap nog ver te zoeken. In Oldebroek was eerder sprake van code wit-rood-wit. Op het versgemaaide gras zagen we een mix van selectiespelers en talenten. Remko Pasveer was met zijn veertig jaar veruit de oudste. Verder mocht de boomlange Dies Janse (18) zich opnieuw vanaf de aftrap laten zien.

De andere negen basisklanten waren: Anton Gaaei, Tristan Gooijer, Jorrel Hato, Sivert Mannsverk, Kian Fitz-Jim, Silvano Vos, Jaydon Banel, Julian Rijkhoff en Carlos Forbs. Mannen als Kenneth Taylor, Jordan Henderson en Mika Godts begonnen op de bank.

Rijkhoff druk gecoacht
Ajax scoorde deze voorbereiding nog niet. De ploeg van Farioli verloor eerder met 1-0 van PEC Zwolle. “De uitslag was niet zoals we wilden, maar aan de andere kant is het op dit moment vooral belangrijk de vooruitgang te zien en de ideeën terug te zien bij de spelers,” zo zei de trainer vooraf bij Ziggo Sport

In Oldebroek hadden de Ajacieden niet lang nodig om het net te vinden. De opstomende Hato ging de combinatie aan met Rijkhoff, kreeg de bal terug en rondde af. De spits kreeg vanaf de kant overigens de nodige aanwijzingen. Farioli stond sowieso druk coachend langs de zijlijn. We weten van de Italiaan inmiddels dat hij vocaal behoorlijk aanwezig is.

Forbs met assist en doelpunt
De 2-0 viel kort nadat de tweede helft in gang was gefloten. Forbs werd in de diepte weggestuurd en gaf voor op Banel, die – in tegenstelling tot de eerste helft – beheerst afrondde. De naam van Forbs kwam even later ook op het scorebord te staan. Hij wipte de bal op aangeven van Gaaei over de doelman heen.

Terwijl het steeds donkerder werd op Sportpark Bovenmolen, bracht Farioli een lading aan nieuwe spelers binnen de lijnen. De opstelling na een uur spelen: Pasveer, Devyne Rensch, Jakov Medic, Youri Baas, Owen Wijndal, Branco van den Boomen, Henderson, Taylor, Christian Rasmussen, Chuba Akpom, Godts. 

Het begon voor de aanwezige supporters gelukkig pas te regenen na het laatste fluitsignaal. Doelpunten regende het in de slotfase niet, maar Taylor zorgde nog wel voor een fraai slotakkoord. Hij was het eindstation van een prima Ajaxaanval. Zo stond er na negentig minuten een 4-0-eindstand op het bord. 

Ajax oefent zaterdag voor publiek tegen Rangers FC, waarna de ploeg op trainingskamp gaat naar de Wageningse Berg. Daar staan sparringspotjes op het programma met Al-Wasl FC en Olympiakos (besloten). Voor je het weet, staat het Europese tweeluik met FK Vojvodina alweer voor de deur!

Aanbevolen
Rijen tot parkeerplaats bij uitverkocht oefenduel tussen Ajax en Rangers

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >