Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Een half varken en een officieel Ajaxshirt

Ein-de-lijk! Ajax oefende dinsdag weer eens in de provincie. Persoonlijk vind ik het woord provincie – net als de term regio – een beetje uit de hoogte klinken. Alsof alles draait om de Randstad. Toegegeven: voorbij Diemen houdt mijn geografische kennis vaak op. Ajax is echter een veel grotere club, met supporters in alle hoeken van Nederland.

10 juli 2024 - 11:53
Publiek Stvv 1200
Het is gezellig druk in Oldebroek. © SV Ajax

Dat laatste bleek ook tijdens de oefenwedstrijd tegen het Belgische Sint-Truiden V.V. (4-0) in Oldebroek. Het complex van voetbalvereniging OWIOS was stampvol. Ik wil een compliment maken aan onze club. Na jaren met trainingskampen in het buitenland en besloten oefenwedstrijden, besloot Ajax weer eens gewoon in Nederland te oefenen en te trainen. In het openbaar.

Het trainingskamp van komende week op de Wageningse Berg en de oefenduels met publiek maken Ajax weer zoals we Ajax graag zien: aanraakbaar. Juist dat hebben we jarenlang gemist. Als Supportersvereniging Ajax hebben we hiervoor volop gelobbyd bij de club. Dicht langs het veld kijken naar je helden, handtekeningen scoren en selfies maken. Het zijn juist deze dingen die Ajax betekenis geven voor supporters.

Bijna gooide code oranje roet in het eten, want er was nogal wat noodweer voorspeld. Mede daarom was Ajax al vroeg op de dag in de weer met de lokale amateurclub, brandweer, gemeente, zendgemachtigden en de tegenstander om de wedstrijd uiteindelijk een halfuur te vervroegen. Ja, er komt heel wat bij kijken.

De oefenduels met publiek maken Ajax weer zoals we Ajax graag willen zien: aanraakbaar.

Gelukkig lukte het iedereen op één lijn te krijgen en kon het duel gewoon doorgang vinden. OWIOS had alles uit de kast getrokken, met een blik aan vrijwilligers die het geheel in goede banen leidden. Ook was er een poortverloting. De hoofdprijs? Een half varken én een officieel Ajaxshirt. De Partij voor de Dieren zal er vast geen voorstander van zijn, maar ik vind dit soort dingen dus mooi.

De wedstrijd zelf was leuk om naar te kijken. Ook was het fijn met een duidelijke 4-0-overwinning van het veld te stappen, maar daar gaat het in de voorbereiding uiteraard niet om. Dan gaat het om het creëren van fysieke inhoud, het ontwikkelen van spelpatronen en natuurlijk het opbouwen van zelfvertrouwen.

Er staat weer een volledig nieuwe staf, er zijn veel nieuwe talenten aangesloten en er komen en gaan vast nog spelers. Voor ons als supporters is er maar één mogelijkheid: er volledig achter staan en Ajax elke wedstrijd weer negentig minuten lang ondersteunen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >