Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Taylor werkt hard aan consistentie en verdedigen

Ook voor Kenneth Taylor was het een bewogen Ajaxjaar. Niet alleen door de tegenvallende resultaten, maar ook vanwege de kritiek die hij over zich heen kreeg. De middenvelder weet dat het beter kan en liet dat in de weken voor de winterstop ook regelmatig zien. Hij wil vooral constanter worden en werken aan het verdedigen.

06 januari 2024 - 14:10
Taylor2 800
Taylor voelt zich het lekkerst op de achtpositie. © Pro Shots

Taylor erkent dat hij niet goed aan het seizoen begon. Naarmate de potjes verstreken, ging het steeds beter. “Maar als we verliezen, kan ik niet over mezelf zeggen dat ik goed heb gespeeld. Zo simpel is het,” aldus de middenvelder tegenover Ajax Life tijdens het trainingskamp in Jerez de la Frontera.

Als we Taylor vragen naar de specifieke dingen die beter kunnen, komt hij met twee punten. “Ik moet constanter zijn. Ook het verdedigende is een verbeterpunt. Daar werk ik met de trainers hard aan. Als ze zien dat ik iets niet goed doe, hameren ze erop dat het beter moet. En als het goed gaat, zeggen ze dat ook.”

De 21-jarige middenvelder kreeg het afgelopen jaar veel kritiek te verduren. Wat doet dat met hem? “Dat kan ik inmiddels van me afzetten. Ik heb mensen om me heen van wie ik kritiek binnenlaat en waarmee ik aan de slag ga, zoals de trainers, m’n vader en manager.”

Ook supporters lieten van zich horen. Nadat Taylor in het thuisduel met Brighton & Hove Albion werd gewisseld, klonk een cynisch applaus vanaf de tribune. Op het moment zelf kreeg hij dat niet mee. “Ik las het de volgende dag pas. Toen dacht ik: oké, het is gebeurd. Daarna kon ik het van me af laten glijden.”

Aanbevolen
Taylor: ‘Ik hoop dat supporters na de winterstop van ons gaan genieten’

Ondanks zijn jonge leeftijd, is Taylor een van de meer ervaren spelers in deze selectie. Hij probeert op zijn eigen manier een voortrekkersrol op zich te nemen. “Ik ben van nature iemand die mensen graag helpt, als er bijvoorbeeld nieuwe jongens bijkomen. Dat vind ik ook normaal. Dat heb ik vanuit huis meegekregen en probeer ik bij Ajax toe te passen.” 

Mede door blessures switcht Taylor vaak tussen posities op het middenveld. Hij voelt zich het lekkerst op de achtpositie. “Daar komen mijn kwaliteiten het best tot zijn recht en ben ik de beste versie van mezelf. Maar als ik op de zespositie speel, mag ik nooit minder goed zijn dan op acht. Dat is iets waaraan ik werk. Dat het op beide posities hetzelfde niveau is.”

Hoe verder Taylor naar voren staat, hoe dichter hij bij maatje Brian Brobbey komt. De twee hebben niet alleen buiten het veld een klik, maar ook daarbinnen. “Zoiets gaat natuurlijk. In de F1 speelde ik als verdediger. Ondanks dat de afstand in het veld groot was, zochten we elkaar. In de D’tjes werd ik middenvelder, toen speelden we dichter bij elkaar. Zo is die klik steeds verder gegroeid.”

Aanbevolen
Van ’t Schip over (on)mogelijkheden op transfermarkt

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >