Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Taylor: ‘Ik hoop dat supporters na de winterstop van ons gaan genieten’

Kenneth Taylor is met Ajax neergestreken in Jerez de la Frontera, waar de ploeg zich voorbereidt op de tweede seizoenshelft. Het voetbaljaar 2023 was er voor de middenvelder een om snel te vergeten. Taylor kijkt liever vooruit.

06 januari 2024 - 14:10
Taylor1 800
Taylor wil er het beste van maken. © Pro Shots

Als de ochtendsessie in Zuid-Spanje erop zit, schuift de 21-jarige middenvelder aan voor een gesprek met Ajax Life. Tijdens het trainingskamp werkt de selectie met frisse moed richting de tweede seizoenshelft. Niet alleen op voetballend gebied, maar ook wat betreft teambuilding. “Je bent hier met z’n allen. Je ziet elkaar continu. Dat is goed voor het teamgevoel,” zo begint Taylor.

Hoewel hij liever vooruitkijkt, kunnen we niet voorbijgaan aan de twee misstappen van Ajax vlak voor de feestdagen. De selectie ging door het gelijkspel tegen PEC Zwolle en de uitschakeling in het KNVB-bekertoernooi met een flinke kater de winterstop in. Voor Taylor kwamen die resultaten uit het niets. 

“Het was heel plotseling. We deden het daarvoor goed. Die laatste twee wedstrijden waren gewoon zonde. Het is klote zo af te sluiten. Als je van PEC Zwolle wint, loop je in op FC Twente. Verder heb je de kans door te gaan in het bekertoernooi. Dat is ook een prijs die je wil winnen. Dat is een harde les voor ons geweest. Het was heel vervelend, maar we moeten door. Het is gebeurd. We kunnen niet terug in de tijd.”

Toch nog even terug naar het verloren bekerduel met USV Hercules, waar Michael Valkanis de honneurs waarnam. De assistent-trainer zei na afloop dat de positievere resultaten de onderliggende zwaktes verbloemden. Taylor is het daarmee eens. “We waren nog niet op honderd procent, op het level waar we willen zijn.” 

Aanbevolen
Taylor werkt hard aan consistentie en verdedigen

Taylor kent Ajax als geen ander. Hij groeide er immers op. Op zijn achtste kwam hij in de jeugdopleiding terecht. Als jongen van de club, raken de slechte resultaten hem daarom extra. “Ja, tuurlijk. Ik doe m’n uiterste best het om te draaien. Iedereen staat er zo in. Ik heb vertrouwen in ons team. We willen het beste van de tweede seizoenshelft maken.”

Vooruitkijken, dat is het devies. Ajax zei in een kerstboodschap aan supporters niet voor niets dat het niet om de val gaat, maar hoe je vervolgens opstaat. Hoe doe je dat? Taylor: “Het begint met hard werken en vertrouwen hebben in jezelf. Dan komen ieders kwaliteiten naar boven.”

Taylor heeft duidelijke Ajaxdoelen voor de tweede seizoenshelft. “Dat we het goed met Ajax doen, is mijn hoofddoel. We willen zo hoog mogelijk eindigen en zo ver mogelijk komen in de Conference League.”

Tot slot vroegen we Taylor wat hij supporters voor het komende halfjaar zou willen wensen. “Heel veel voetbalplezier! Ik hoop dat ze van ons gaan genieten na de winterstop. Uiteindelijk spelen we voor hen.”

Aanbevolen
Van ’t Schip deelt zijn wens voor Ajaxsupporters

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >