Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Henderson hypetrain dendert op volle toeren richting PSV-thuis

Hij heeft nog geen minuut gespeeld, maar de Henderson hypetrain is volop op stoom gekomen. Hij dendert op volle kracht richting zaterdag. Hopelijk staan alle wissels goed afgesteld.

30 januari 2024 - 12:42
Henderson Blog 1200 (2)
Hij maakt zaterdag tegen PSV zijn debuut. © AFC Ajax

Het was mooi om te zien hoe Jordan Henderson op bezoek bij Heracles selfies nam met de Almelose jeugd. Bij elke klik een gulle lach voor het plaatje. De wedstrijd op de Lego-ondergrond van het Erve Asito kwam te vroeg. Dat vond hij zelf ook.

Ook bij de slagboom van sportpark De Toekomst ging vrijdag het raampje van zijn bolide open voor krabbels en foto’s. Jonge en oudere supporters stonden daar te wachten in de hoop een glimp van hem op te vangen. Dat lukte!

Eerder smulden supporters er al van dat de Engelsman op Instagram toonde hoe hij Amsterdam onveilig maakte met zijn bakfiets. En later ook met een bootje door de grachten. “What a beautiful city,” stond erbij. Dat kon natuurlijk op veel hartjes rekenen bij alles en iedereen met een wit-rood-wit hart.

Een werkelijk bloedserieuze voice-over geeft commentaar bij de beelden. Je vraagt je af in hoeverre de maker serieus is of een grap maakt.

Henderson beloofde dat Ajax de komende tweeënhalf jaar ‘te eten, te ademen en te leven’. Hij nam maandag een kijkje bij Jong Ajax tegen FC Dordrecht. Meteen overal jubelende en kirrende supporters. De adoratie voor de topaanwinst groeit met de seconde. De intense hunkering naar Ajaxsucces is enorm.

‘Henderson is de echte leider van dit Ajax’, was zo’n beetje een gedeelde mening, waarna de nodige sneren volgden richting het adres van Steven Bergwijn. Want waar was hij? Het was inderdaad een mooi beeld om Henderson op het balkonnetje te zien staan, maar het hoort volgens mij vooral bij de Ajaxinburgeringscursus.

Het is inmiddels dinsdag als een filmpje over sociale media vliegt. Daarop zie ik Henderson tijdens een doodnormale pass- en trapoefening. Een werkelijk bloedserieuze voice-over geeft commentaar bij de beelden. Nou ja, kijk vooral zelf even. Je vraagt je af in hoeverre de maker serieus is of een grap maakt.

Misschien is de video het teken dat de trein wel ietsjes vaart mag minderen, voordat de boel volledig ontspoort.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >