Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jagen op een krabbel van Henderson

Het is druk voor de slagboom van sportpark De Toekomst. Veel jeugdige supporters hebben zich hier verzameld om een handtekening te scoren van hun favoriete Ajacieden. Het toptarget waar alle pijlen op zijn gericht? Nieuwkomer Jordan Henderson.

Door Jordy Haak
26 januari 2024 - 16:37
Henderson Krabbel 1200
Henderson verblijdt hen met een krabbel en selfie. © Ajax Life

Veelvuldig gaat de slagboom deze vrijdag op en neer. Auto’s rijden af en aan. Soms zit er simpelweg een bezoeker van De Toekomst achter het stuur. Des te groter is de vreugde op de momenten dat daadwerkelijk een speler wordt gespot. Met stiften in de aanslag schuifelt het gezelschap richting de rand van de weg, in de hoop de zo gewenste krabbel te scoren.

Yusuf (13) en Liibaan (12) zijn ook van de partij. Ze vertellen dat je er best wat voor over moet hebben om een handtekeningencollectie compleet te krijgen. “We staan hier al ruim drie uur,” vertelt Yusuf. “Best lang inderdaad, maar dat is het waard. We hebben aardig wat handtekeningen gescoord, al waren er ook spelers die doorreden. Kenneth Taylor bijvoorbeeld. Dat is wel een verbeterpuntje voor hem.”

Gelukkig ging bij aardig wat auto’s het raampje wel omlaag. “Wie het leukst reageerden? Borna Sosa nam alle tijd voor ons. Net als Steven Bergwijn. Dat was tof, want ik kwam vooral voor hem,” vervolgt Yusuf, die laat zien dat de krabbel van de aanvoerder nu prominent op zijn witte uittenue staat. In zijn tas zitten ook actiefoto’s van de Ajacieden, die hij eveneens laat signeren. De beste man is goed voorbereid.

Handtekeningenjagers 1200

Yusuf en Liibaan scoorden aardig wat krabbels. © Ajax Life

Zijn maatje Liibaan heeft eveneens een topmiddag, maar hij hoopt vooral een glimp op te vangen van Henderson. Die wens leeft bij meer supporters die hier al een tijdje staan. “Hij is heel goed en heeft ook de Champions League gewonnen. Ik ben supporter van Ajax én Liverpool. Daarom ben ik heel blij met zijn komst,” vertelt Liibaan.

Terwijl hij zijn verhaal doet, nadert er een grote auto de slagboom. “Zal dat hem zijn? Dat moet hem toch wel zijn?” horen we een enthousiaste moeder vertwijfeld roepen. Alle blikken gaan tegelijkertijd dezelfde kant op. Dan schuift het raampje naar beneden. Het is inderdaad de winteraanwinst van Ajax die achter het stuur zit.

Hij neemt alle tijd om het enthousiaste groepje supporters te belonen voor hun geduld. Krabbels worden gezet en ook voor een fotootje blijkt Henderson best te porren. “Ik heb 'm! Een krabbel en een foto,” jubelt Liibaan. “Hier heb ik al die tijd op staan wachten. Ik had verwacht dat Henderson zou doorrijden. Zo mooi dat hij de tijd nam. Hij was ook heel aardig.”

Hoe een klein gebaar grote impact kan hebben. De trotse handtekeningenjagers keren voldaan huiswaarts. Missie geslaagd!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >