Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schips elf: wie stel jij op als linksback in uitduel met sc Heerenveen?

Ajax reist zondag af naar Friesland voor de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Op het spel staan wederom drie uiterst belangrijke punten. Je voelt ‘m al aankomen: je mag weer puzzelen met de opstelling!

09 februari 2024 - 08:00
Sosa Martha 1200
Welke linksback krijgt van jou de voorkeur? © Pro Shots

Op de ranglijst is Ajax inmiddels op gelijke hoogte gekomen met AZ. FC Twente is het volgende doelwit waar we met een schuin oog naar kijken. Om het gaatje naar de nummer drie van de eredivisie te verkleinen, is een goed resultaat in het Abe Lenstra Stadion noodzakelijk. Hoe vlieg jij de wedstrijd aan?

Vooral de linksbackpositie blijft een hoofdpijndossier. Dit seizoen namen al zeven verschillende spelers die positie voor hun rekening. Tegen PSV (1-1) koos John van ’t Schip er zelfs voor Devyne Rensch naar de linkerkant van het veld over te hevelen, totdat de verdediger geblesseerd uitviel. Hij haalt Heerenveen-uit dan ook niet. 

Aanbevolen
Hoofdrolspelers: matchwinnaar Baba en mijlpaal Suarez in Heerenveen

Rensch werd verdienstelijk vervangen door Borna Sosa. Geef jij hem zondag de voorkeur of kies je voor Ar’jany Martha? Ga je schuiven met Jorrel Hato of heb je hele andere ideeën? Laat het ons vooral weten. We zijn ook benieuwd hoe je poppetjes op het middelveld neerzet. Kies je naast Jordan Henderson bijvoorbeeld voor Kenneth Taylor, Benjamin Tahirovic of Silvano Vos?

Wie het duel in Friesland ook niet haalt, is aanvoerder Steven Bergwijn. Hij liep afgelopen week een hamstringblessure op en kan een aantal weken niet spelen. Hoe los jij zijn absentie op? Met Carlos Forbs of tover je een andere oplossing uit de hoge hoed?

Tijd om aan de slag te gaan. Ga naar onze Ajax Life-app of download deze als je dat nog niet hebt gedaan. Surf vervolgens naar het tabblad ‘de tribune’, selecteer het duel met Heerenveen en leef je uit.

Vergeet daarna vooral niet jouw opstelling te delen op socials, voorzien van #vantschipself. En dan? Lekker discussiëren met je medesupporters!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >