Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip vertelt over Kaplan en keuze voor Martha of Sosa

John van ’t Schip keek vrijdag vooruit naar het belangrijke treffen tegen PSV. Hij verklapte dat Jordan Henderson in de basis begint en dat Steven Bergwijn weer fit is. Ook ging hij in op vragen over Ahmetcan Kaplan.

02 februari 2024 - 15:25
Kaplan 1200
Kaplan zit vaak bij de wedstrijdselectie van Ajax 1. © AFC Ajax

Kaplan is de laatste weken in de Keuken Kampioen Divisie te bewonderen als speler van Jong Ajax. Ondanks dat hij daar dit seizoen al negenmaal voor in actie kwam, zou je alweer bijna vergeten dat hij in Amsterdam rondloopt. Een vervelende scheur in de buitenband van de knie maakte dat de verdediger lang niet kon trainen en spelen.

Nu is Kaplan echter hard op de weg terug. Van de laatste zes eredivisieduels zat hij er vijf bij de wedstrijdselectie van Van ’t Schip. In Jong Ajax speelde hij inmiddels drie keer de negentig minuten vol. We waren vanuit Ajax Life benieuwd hoe Van ’t Schip kijkt naar de ontwikkeling van Kaplan in de beloftenploeg. En lonkt een debuut in het eerste elftal?

“Ahmetcan is weer fit en speelt volledige wedstrijden. Zijn prestaties gaan nog wel een beetje op en neer. Zijn laatste wedstrijd bij Jong Ajax tegen FC Dordrecht was wat minder, vond ik zelf.” De trainer maakte die wedstrijd live mee en bezocht deze met Henderson. Van ’t Schip noemt Kaplan een jonge en goede jongen. “Hij moet nu gewoon op zijn moment wachten.”

Aanbevolen
Vermakelijk steekspel tussen media en Van ’t Schip richting PSV-thuis

Kaplan zit ongetwijfeld bij de selectie voor de topper tegen PSV. Dat geldt zeker ook voor Borna Sosa en Ar’jany Martha. We vroegen Van ’t Schip of hij het aandurft de defensief kwetsbare Martha op te stellen tegen de balvaardige en snelle Johan Bakayoko van PSV. Of kiest hij liever voor de ervaring van Sosa? “Dat gaan we zaterdag zien. Of ik daar al een ei over heb gelegd? Zeker,” klonk het droogjes.

Het is dit seizoen best wel stuivertje wisselen tussen Martha en Sosa. Wat maakt dat Van ’t Schip de ene keer kiest voor de een en de andere keer voor de ander? Hij ging niet uitgebreid in op die vraag en beperkte zich tot het laatste uitduel met Heracles.

“Nou ja, zoals vorige week speelden we op kunstgras. We gingen ervan uit dat Martha daarop beter tot zijn recht zou komen. Hij is er bekender mee en is het gewend vanuit de jeugd,” aldus de trainer, die later in de persconferentie aangaf dat schuiven met Jorrel Hato eveneens een optie is, al denken we eerlijk gezegd niet dat hij daarvoor kiest.

Waar Van ’t Schip duidelijk wel op hoopt, is dat hij Josip Sutalo kan laten beginnen. “Hij is belangrijk. Josip heeft deze week alles meegetraind. De laatste wedstrijden tegen RKC en Heracles heeft hij niet kunnen spelen, dus hij mist wat wedstrijdritme. We kijken zaterdag of hij kan starten.”

Aanbevolen
Van ’t Schips elf: welke harde besluiten neem jij richting PSV-thuis?

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >