Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vermakelijk steekspel tussen media en Van ’t Schip richting PSV-thuis

John van ’t Schip verklapte op de persbabbel voor de topper tegen PSV dat Jordan Henderson zaterdag in de basis start. Verder wilde hij niet teveel in zijn kaarten laten kijken. Het leidde tot een vermakelijk steekspel tussen journalisten en de trainer.

02 februari 2024 - 15:15
Schip Persmoment 1200
Van ’t Schip weet dat zaterdag alles moet kloppen. © Pro Shots

Op de afsluitende training zagen we dat Van ’t Schip weer wat meer smaken heeft om uit te kiezen. Zo trainden Steven Bergwijn en Josip Sutalo voluit mee. De aanvoerder van Ajax is fit genoeg om tegen PSV aan de aftrap te verschijnen. Of dat voor Sutalo ook geldt? “Hij heeft alles meegedaan, maar is er twee weken uit geweest. Daar nemen we zaterdag een beslissing over,” aldus de hoofdcoach.

Ajax won de eerste drie potjes van 2024, maar krijgt met PSV de ongeslagen koploper van de eredivisie op bezoek. Een serieuze test om te zien hoe de ploeg ervoor staat. Van ’t Schip beaamt volmondig dat er vooral in het verdedigende aspect een flinke stap moet worden gemaakt. “Anders wordt het een hele lastige wedstrijd,” weet de trainer, die ook veel vragen kreeg over de te hanteren tactiek.

Heeft hij er bijvoorbeeld over nagedacht om het systeem te wijzigen? “Daar is wel over nagedacht. Als je het iets anders aanpakt, kan dat wellicht helpen het PSV moeilijker te maken. Op welke wijze? Dat gaan jullie zaterdag zien,” was het korte antwoord. Van ’t Schip wil zijn tegenstander duidelijk niet wijzer maken dan nodig is.

Aanbevolen
Van ’t Schips elf: welke harde besluiten neem jij richting PSV-thuis?

Schuiven met verdedigers? “Dat is een optie,” klonk het kortaf, waarna een veelzeggende glimlach verraadde dat de trainer echt niets extra’s los ging laten. Wel wilde hij in zijn algemeenheid zeggen dat het lastig zat wordt om bijvoorbeeld Luuk de Jong af te stoppen.

“De Jong is ongelooflijk sterk in de lucht. Daarom moeten we de voorzetten eruit halen. Als ze toch komen, is het zaak goed opgesteld te staan. We moeten de duels met hem aangaan en zorgen dat hij niet makkelijk kan koppen. Je kunt niet garanderen dat hij dat hij niet scoort, maar je moet daar wel alles aan doen.”

In de afgelopen maanden speelde een gebrek aan ervaring Ajax meermaals parten. In dat opzicht hoopt Van ’t Schip dat Henderson direct een belangrijke rol kan vervullen. Of de Engelsman direct de negentig minuten vol gaat maken, kon Van ’t Schip nog niet zeggen. “Hij heeft nu namelijk een periode niet gespeeld, maar het is een ervaren voetballer. Hij is gewend om veel wedstrijden in een seizoen te spelen.”

Van ’t Schip ziet op de trainingen dat de winteraanwinst veel bezig is met het coachen van zijn teamgenoten. Hij weet leiding te geven en is daarnaast simpelweg een goede voetballer. De trainer hoopt dat die kwaliteiten zijn ploeg in de tweede seizoenshelft gaan helpen. Tegelijkertijd weet hij dat met PSV wel meteen een zware dobber wacht.

“PSV is heel sterk aan de bal en in het pressie zetten. We moeten heel goed zijn om daar onderuit te voetballen. Lukt dat niet, dan moeten we eerder de diepte zoeken. Alles moet kloppen, wil je een kans maken tegen PSV. Het is aan ons de stappen die we met elkaar hebben gezet, nu ook door te trekken in een topwedstrijd.”

Aanbevolen
Van ’t Schip vertelt over Kaplan en keuze voor Martha of Sosa

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >