Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip prijst durfal Gooijer na enerverende strijd met PSV

Ajax en PSV hielden elkaar in de Johan Cruijff Arena met een 1-1-gelijkspel in evenwicht. Vrijwel iedereen was het met elkaar eens dat deze uitslag een terechte was. Ook vonden de meesten dat Tristan Gooijer een goede wedstrijd speelde. Zijn trainer voorop!

04 februari 2024 - 08:38
Gooijer 1200
Gooijer blijft overeind tegenover Lozano. © Pro Shots

De negentienjarige Gooijer kreeg de opdracht als rechtsback het gevaar van Hirving Lozano te neutraliseren. In de tachtig minuten dat hij dat volhield, deed hij dat naar behoren. Het in Blaricum geboren talent kreeg na de winterstop speeltijd tegen achtereenvolgens Go Ahead Eagles, RKC Waalwijk, Heracles en nu dus PSV.

Het leven van een Ajaxtalent kan plots snel gaan. Gooijer hield Anton Gaaei op de bank, terwijl Devyne Rensch begon als linksback. Al tijdens het trainingskamp in het Duitse Herzogenaurach kon je zien dat Gooijer zijn neus tegen het venster aan het duwen was. Een halfjaar later speelde hij zijn eerste grote topwedstrijd.

“Ik denk dat Tristan echt een hele goede wedstrijd heeft gespeeld,” reageerde Van ’t Schip na afloop op vragen van Ajax Life. “Hij had durf aan de bal en ook verdedigend is het een jongen met heel veel potentie. Voor hem is het belangrijk dat hij ook negentig minuten vol kan maken. Nu kreeg hij op zeker moment kramp.”

Aanbevolen
Henderson voelde zich bij Ajaxdebuut weer een beetje kind

Van ’t Schip vond het niet gek dat Gooijer er doorheen zat. “Dat is ook logisch tijdens een intense wedstrijd waar heel veel spanning op staat. Je zag wel meer spelers met kramp, ook bij PSV. Op het laatst is bij Tristan de tank leeg. Dat is iets waar hij nog doorheen moet, maar ik ben zeer tevreden over hoe hij speelde.”

Waar Lozano aardig onder de duim werd gehouden, lukte het aan de andere kant ook vrij aardig Johan Bakayoko te verdedigen. In eerste instantie kreeg Rensch de opdracht dat als linksback te doen, maar hij viel al na een halfuurtje geblesseerd uit.

Borna Sosa was de vervanger van Rensch. Na een wat onwennige start beet ook hij zich erg lekker vast in zijn directe tegenstander. Het was de trainer niet ontgaan. “Borna deed het heel goed. Hopelijk blijft dat zich zo ontwikkelen. Wat er precies loos is met Devyne? Het was iets met zijn lies, geloof ik. We moeten dat laten onderzoeken.”

Tot slot viel ons op dat Silvano Vos geen onderdeel uitmaakte van de wedstrijdselectie, terwijl hij er in Almelo nog bij was. We vroegen de trainer ernaar. “Silvano was nog niet fit. Hij speelde wel met Jong Ajax mee en ging er toen ongeveer na een uur uit. Hij is op de weg terug, maar moet wel fitter worden en bij Jong Ajax laten zien dat hij weer bij het eerste kan komen.”

Aanbevolen
Van ’t Schip ziet Henderson genieten als ervaren prof tussen het jonge grut

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >