Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Henderson voelde zich bij Ajaxdebuut weer een beetje kind

Het was de grote vraag die Ajacieden de afgelopen weken bezighield: wanneer maakt Jordan Henderson zijn debuut voor Ajax? Zaterdag was het zo ver, uitgerekend tegen PSV (1-1). De middenvelder blikt terug op een speciale avond.

03 februari 2024 - 23:24
Hendoajapsv800
Henderson voelt zich thuis in Amsterdam. © Pro Shots

“Het was speciaal voor me, om in dit stadion en in deze sfeer mijn debuut te mogen maken,” zo antwoordt Henderson op de vraag van Ajax Life hoe hij zijn eerste wedstrijd voor Ajax heeft beleefd. “Ik voel me bevoorrecht. Ik keek hier al weken naar uit. Toen ik op de tribune zat tegen RKC, kon ik niet wachten om te spelen. Het stelde niet teleur. Ik genoot van elke seconde.”

De opdracht die Henderson meekreeg, was simpel: wees jezelf en doe wat je altijd doet. Met een gebrek aan wedstrijdritme was het alleen de vraag of hij de negentig minuten kon volmaken. Dat lukte uiteindelijk. Of de middenvelder het zwaar had? “Er was een hoge intensiteit. Fysiek voelde ik me heel goed. Hopelijk kan ik het ritme nu verder opbouwen.”

Een gelijkspel was gezien het spelbeeld niet onterecht. Toch had Ajax ook kansen om de zege te grijpen, vooral in de slotfase. Dat zag Henderson ook. “Het was een goede wedstrijd, tegen een goede tegenstander. Er zijn veel positieve dingen om mee te nemen, maar onderaan de streep ben ik teleurgesteld dat we geen drie punten hebben gepakt.”

Aanbevolen
Van ’t Schip prijst durfal Gooijer na enerverende strijd met PSV

Over zijn eigen spel kan Henderson kort zijn. “Ik ben mijn grootste criticaster, dus dat moet je niet aan mij vragen. Dat laat ik aan jullie. Ik ga de wedstrijd analyseren en kijken wat ik beter kan doen,” aldus de Engelsman, die vervolgens in gaat op zijn coaching in het veld. “Mijn stem is een beetje schor, maar dat ben ik gewend.” 

Henderson vormde op het middenveld een trio met Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson. Dat beviel hem prima. “Het zijn hele goede spelers. Hun techniek, bewustzijn en voetbalhersens... Er zit zó veel talent in dit team, zó veel potentie. Dat maakt me enthousiast. Hopelijk kan ik ze helpen met mijn ervaring.”

Er werd richting PSV-thuis veel van Henderson verwacht. Dat brengt ook de nodige druk met zich mee. “Maar dat wil je juist als profvoetballer. Daar thrive je op,” zo stelt de middenvelder, die zich in de spelerstunnel toch weer een beetje kind voelde. “Ik was ietwat nerveus, maar had er ook heel veel zin in. Na de aftrap was het game time.”

Kortom, Henderson zit hier prima op zijn plek. Hij kan niet vaak genoeg benadrukken hoe dankbaar hij is voor Ajax te mogen spelen. “Het voelt tot nu toe heel goed. De mensen, de staf, de spelers… Ook de stad is geweldig. Mijn familie en ik voelden ons gelijk thuis. Het voelt alsof we hier al lang zijn. Ik ben iedereen dankbaar voor de fijne ontvangst.”

Aanbevolen
Van ’t Schip ziet Henderson genieten als ervaren prof tussen het jonge grut

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >