Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van den Boomen bedankt publiek voor warm onthaal en Berghuis voor penalty

Branco van den Boomen maakte tegen FK Bodø/Glimt (2-2) zijn rentree, na maanden aan de kant te hebben gestaan. Na afloop ging hij in op zijn revalidatie, de rake pingel en waarom het Ajax niet lukte de Noren onder druk te krijgen.

16 februari 2024 - 01:11
Boomenajabod800
Van den Boomen faalde niet vanaf elf meter. © Pro Shots

Het was een wonder dat Ajax met een gelijkspel van het veld stapte. De ploeg was na een 2-0-achterstand dood en begraven. Niet voor de eerste keer zakten de Ajacieden door het ijs. Het liep uiteindelijk goed af. Van den Boomen hield persoonlijk een goed gevoel over aan de wedstrijd, maar zag dat Ajax opnieuw niet thuis gaf.

“Ik ben vooral blij dat ik weer op het veld sta. Voor mij is het positief, maar we mogen het eerste uur als team niet vergeten,” zo vertelt hij op de nabeschouwende persbabbel. “Of we ons moeten schamen? Dat niet, maar we moeten wel in de spiegel kijken.” 

Ajax werd bij vlagen weggetikt door de Noren. Van onderschatting was volgens Van den Boomen geen sprake. Bodø/Glimt was volgens hem vooraf goed geanalyseerd. “Iedereen wilde deze wedstrijd absoluut winnen. We willen zo ver mogelijk komen in deze competitie. We hebben ze niet onderschat.”

Als Van den Boomen wordt gevraagd waar het bij Ajax misging, dan noemt hij het drukzetten. “De intensiteit was niet hoog genoeg, waardoor zij hun vrije man op het middenveld konden vinden. Dat was vaak die nummer acht. Ik vond dat een hele goede speler. Hij draaide een paar keer goed weg. Dat is de kwaliteit van Bodø/Glimt, maar het drukzetten van onze kant was niet zoals we dat van tevoren wilden.” 

Wij van Ajax Life vroegen de middenvelder om meer uitleg. Waar in het drukzetten ging het precies fout? “We wilden ze aan één kant houden. Dat lukte niet. Als zij de bal naar de andere kant spelen, moet je doorstappen. Dat hadden we afgesproken, omdat Jordan Henderson niet die overloop kan maken. Bij de 0-1 zie je dat we te laat doorstappen, waardoor ze eronderuit spelen. Dat gebeurde te vaak.”

Aanbevolen
Van ’t Schip spreekt over herrijzenis en ondergrens van Ajax

Het was voor Van den Boomen lastig om tijdens zijn blessure toe te moeten kijken. Zijn revalidatie ging met ups en downs. “Ik was het ook niet gewend. Ik ben een speler die altijd fit is. Om dan een blessure te krijgen op het moment dat je net weer in de basis komt, was lastig. Maar ik ben een positieve jongen.” 

Tegen Bodø/Glimt stond de middenvelder eindelijk weer binnen de lijnen. Van den Boomen kreeg bij zijn invalbeurt een warm onthaal van het publiek. “Dat was mooi. We hebben ze ook zeker nodig de komende tijd,” aldus de doelpuntenmaker, die gelijk nadrukkelijk aanwezig was. “Ik ben iemand die veel de bal wil hebben. Daar ligt ook mijn kracht.”

De bal eiste hij ook op bij het penaltymoment. Met de afwezigheid van Steven Bergwijn, is Steven Berghuis eigenlijk de vaste strafschoppennemer. “Ik nam ze altijd bij Toulouse. Ik vroeg aan Steven of ik ‘m mocht nemen. Dat mocht. Daarvoor heb ik hem bedankt.”

Van den Boomen schoot de strafschop feilloos binnen, al zat de keeper wel in de goede hoek. “Hij komt ook van Toulouse. Ik keek ‘m nog aan voor de penalty. Toen moest-ie lachen. Ik dacht: hij gaat naar mijn favoriete hoek. Uiteindelijk ging hij naar de andere, maar ik denk dat ik ‘m goed inschoot.”

De middenvelder verwacht tegen NEC maximaal dertig minuten of een helft mee te kunnen doen. Daarna volgt de return in Noorwegen. “We weten nu nog beter waar hun kracht ligt. Daar kunnen we ons op aanpassen. Ik heb er vertrouwen in dat we ons kwalificeren voor de volgende ronde.”

Aanbevolen
Berghuis doet pijnlijke constatering over spel van Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >