Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Berghuis doet pijnlijke constatering over spel van Ajax

Steven Berghuis beseft dat Ajax heel goed weg kwam met het 2-2-gelijkspel tegen FK Bodø/Glimt. De Amsterdammers speelden een draak van wedstrijd, maar redden in blessuretijd de meubelen. Bij de reserve-aanvoerder overheerst teleurstelling over het vertoonde spel.

16 februari 2024 - 10:03
Berghuis Ajabod 1200
Berghuis weet dat Ajax veel huiswerk wacht. © Pro Shots

“We komen heel goed weg met een penalty, de rode kaart en die laatste goal,” reageert Berghuis reëel tegenover ESPN. “We hebben gewoon echt slecht gespeeld. Bodø/Glimt deed het goed, maar bij ons moeten dingen véél beter. We moeten de beelden terugkijken en die zaken meenemen naar volgende week.”

We worden inmiddels aardig moedeloos van het tenenkrommende spel van Ajax. Vaak oogt het inspiratieloos en lijken spelers zelf nauwelijks te weten wat eigenlijk het idee is. Het riedeltje na afloop kunnen we inmiddels ook zo opdreunen. Kan Berghuis in zijn analyse de vinger wél op de zere plek leggen?

“We speelden ditmaal met twee spitsen. Dat is weer heel anders dan met één spits. Het vergt tijd en aanpassing om op die manier druk te zetten. Ik had het gevoel dat Jordan Henderson er op het middenveld in zijn eentje voor stond en dat Bodø/Glimt constant in de kantwissel een middenvelder vrij kreeg.”

Kjetil Knutsen, de trainer van de Noren, benoemde precies ditzelfde punt. Een uiterst pijnlijke constatering, die bij ons voor de nodige vraagtekens zorgt. Is het wel verstandig van John van ’t Schip zijn systeem overhoop te gooien en daarbinnen ook nog te schuiven met de poppetjes? Had de trainer tijdens de wedstrijd niet eerder moeten ingrijpen om zaken te herstellen? En kon Berghuis van binnen de lijnen zijn ploeg ook niet bijsturen?

Aanbevolen
Van ’t Schip spreekt over herrijzenis en ondergrens van Ajax

Hij is momenteel immers de aanvoerder, maar kwam zelf ook totaal niet uit de verf. De aanvaller beaamt dat het al snel van kwaad tot erger ging. “Na drie of vier momenten slaat de twijfel toe in de ploeg en weten we niet meer van elkaar of we naar voren gaan of niet. Doordat Bodø/Glimt zo speelde, komen we zelf uit positie te spelen.”

“Wanneer we de bal kregen, stonden we niet meer zoals we wilden staan,” vervolgt Berghuis. “Daardoor bepaalden zij wat er op het veld gebeurde. Dat kan natuurlijk niet hier in Amsterdam.”

De pijnlijke conclusie lijkt vooral dat het huidige Ajax op veel verschillende fronten tekort schiet. Door twee late treffers hebben de Amsterdammers in Noorwegen nog alles om voor te spelen, maar er moet dan uit een totaal ander vaatje worden getapt. Berghuis beaamt dat er flink wat huiswerk moet worden gedaan richting de return.

“Dit moet je meenemen naar volgende week. Zij hebben een herkenbare manier van spelen, met een coach die er al jaren zit. Dat zie je terug. Het is ontzettend leerzaam voor ons om te kijken hoe we dat volgende week kunnen oplossen. Met de 2-2 op het laatst, als je in de negentigste minuut nog 2-0 achter staat, komen we toch goed weg.”

Aanbevolen
Van den Boomen bedankt publiek voor warm onthaal en Berghuis voor penalty

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >