Nieuws

Scorende Rijkhoff kan nederlaag Jong Ajax niet voorkomen

Jong Ajax is vrijdag tegen een verliespartij aangelopen op bezoek bij TOP Oss. Een weinig hoogstaande wedstrijd eindigde in 2-1. Julian Rijkhoff scoorde namens de talentenploeg, maar moest na een uur naar de kant.

17 februari 2024 - 08:50
Topjaj800
Rijkhoff was trefzeker met het hoofd. © Pro Shots

Het is voor Rijkhoff persoonlijk een mooie week. Maandag maakte hij zijn eerste doelpunten in het betaald voetbal, terwijl hij donderdag voor het eerste elftal mocht debuteren tegen FK Bodø/Glimt (2-2). Vrijdag was hij opnieuw trefzeker voor Jong Ajax. Kort daarna zat de wedstrijd er voor hem op.

“Ik mocht maar zestig minuten spelen, in verband met de drukke week die ik heb gehad,” zo legt de spits uit aan ESPN. “Ik begon er lekker in te komen na die goal. Ik probeerde er nog vijf minuten uit te slepen, maar dat mocht niet van de trainer,” aldus een glimlachende Rijkhoff.

Op het moment dat hij scoorde, stond Jong Ajax al met 2-0 achter. Een vrije trap van TOP Oss bleef in de zestienmeter liggen. Arthur Allemeersch wist daar wel raad mee en schoot de bal hard binnen. Ook de tweede goal viel uit een standaardsituatie. Weer was Allemeersch de doelpuntenmaker. Ditmaal kopte hij raak vanuit een corner.

Aanbevolen
Beleef avond vol gezelligheid tijdens Geef Mij Maar Amsterdam!

Het was in de eerste helft niet hartverwarmend wat beide ploegen lieten zien. Jong Ajax creëerde nauwelijks kansen. David Kalokoh was nog het dichtst bij een treffer. Hij miste de bal echter volledig. Na de aansluitingstreffer van Rijkhoff hadden de talenten veelal de bal, maar tot echte mogelijkheden kwamen ze niet.

Alleen Nassef Chourak kreeg een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Hij werkte een scherpe voorzet van Raphaël Sarfo net naast het doel. Zo ging Jong Ajax onderuit op bezoek bij hekkensluiter TOP Oss. De ploeg kan zich op maandag 26 februari herpakken. Dan komt Telstar op bezoek in Amsterdam.