Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolblije Rijkhoff sprak in aanloop naar terugkeer al met oud-teamgenoten

De glimlach van Julian Rijkhoff verdwijnt tijdens zijn welkomsinterview met Ajax TV geen moment van zijn gezicht. De negentienjarige spits is dolgelukkig terug te zijn op het oude nest. Dat blijkt niet alleen uit zijn vreugdevolle blik, maar ook uit zijn woorden.

01 februari 2024 - 22:06
Rijkhoff Tekent 1200
Rijkhoff wil minuten afdwingen in Ajax 1. © AFC Ajax

“Het waren zenuwslopende dagen, maar ik ben blij dat alles voor de deadline op zijn pootjes terecht is gekomen,” vertelt de aanvaller op het digitale thuis van Ajax. Geruchten over een terugkeer van Rijkhoff deden al langer de rondte, maar pas op de slotavond van de winterse transferperiode kwam er witte rook.

“In de zomer zijn er al gesprekken gevoerd, maar het werd toen nog niet heel concreet. De afgelopen vijf weken was dat wel het geval. Ik stond er heel erg voor open terug te keren naar Ajax. We hebben er dus alles aan gedaan het werkelijkheid te maken. Ik ben hartstikke blij dat het is gelukt en heb er veel zin in.”

De afgelopen drie seizoenen mocht Rijkhoff zijn kunsten vertonen bij Borussia Dortmund. In het Ruhrgebied maakte hij vooral minuten bij de onder 19-ploeg, waar hij twee seizoenen op rij topscorer werd van de jeugdcompetitie Ligapokal West. Dat bleef niet onopgemerkt. Er waren meer clubs die op de talentvolle spits aasden. Voor de in Purmerend geboren voetballer was het echter duidelijk dat hij terug wilde naar Amsterdam.

Aanbevolen
Jong Ajax krijgt er met oud-bekende Rijkhoff gewenste spits bij

“Ik groeide van jongs af aan op met Ajax. Mijn hele familie bestaat uit ras-Ajacieden. Er werken hier mooie mensen. Ik ken bijna iedereen nog,” beargumenteert Rijkhoff zijn keuze. Hij sprak al met verschillende oud-teamgenoten.

“Tristan Gooijer zei meermaals dat ik gewoon terug moest komen. Op die momenten was het moeilijk mijn mond te houden. Silvano Vos belde me om de dag. Ook Gabriël Misehouy sprak ik meermaals. Dat waren mijn maatjes. Die gesprekjes hebben geen grote invloed gehad op deze transfer, maar het heeft wel bijgedragen.”

Rijkhoff stelt in Duitsland een completer mens te zijn geworden. Op de vraag wat hij zoal heeft geleerd, volgt een lange opsomming: “Alleen zijn, volwassen worden, hard werken, gedisciplineerd zijn, voor jezelf zorgen, omgaan met tegenslagen… Daarnaast stond ik met mannen als Marco Reus en Mats Hummels op het trainingsveld. Dat zijn ervaringen die je anders niet opdoet. Ik werd een completere speler. Tegelijkertijd is er nog steeds veel ruime voor verbetering. Die stappen ga ik hier zetten.”

Rijkhoff ziet zijn terugkeer naar Ajax als de ideale vervolgstap in zijn carrière. Over zijn doelen is hij duidelijk: “Ik sluit aan bij de trainingsgroep van Ajax 1, maar ga de komende tijd vooral spelen voor Jong Ajax. Van daaruit wil ik minuten afdwingen in het eerste elftal. Daar droom ik al van sinds ik klein ben. Ik ga er alles aan doen. Ik ben blij dat ik die droom nu kan voortzetten.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >