Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax krijgt er met oud-bekende Rijkhoff gewenste spits bij

Julian Rijkhoff keert terug op het oude nest. De door Ajax opgeleide spits koos drie jaar geleden voor een avontuur bij Borussia Dortmund, maar bewandelt nu de omgekeerde weg. Hij sluit aan bij de trainingsgroep van het eerste elftal, maar gaat zijn wedstrijden de komende tijd bij Jong Ajax spelen.

01 februari 2024 - 20:35
Rijkhoff800
Vos en Rijkhoff stonden in 2021 nog tegenover elkaar. © AFC Ajax

De talentenploeg van Dave Vos zat wat betreft spitsen krap in zijn jasje. In de meeste gevallen stond een buitenspeler in de punt van de aanval. Kelvin de Lang – momenteel verantwoordelijk voor transferzaken – gaf al eerder aan dat Jong Ajax best een spits kon gebruiken. Met Rijkhoff hebben ze die gevonden. 

“We zijn heel blij dat Julian ondanks de interesse van een aantal grote clubs met volle overtuiging voor een terugkeer naar Ajax heeft gekozen om hier voor zijn kans te vechten,” aldus De Lang in het persbericht.

De negentienjarige aanvaller kwam in 2013 in de Amsterdamse jeugdopleiding terecht. Op De Toekomst werd hij gezien als groot talent, maar Rijkhoff en Ajax werden het niet eens over een langer verblijf. De spits vertrok in de winter van 2021 naar Borussia Dortmund.

In het Ruhrgebied maakte hij vooral minuten bij de onder 19-ploeg, waar hij twee seizoenen op rij topscorer werd van de jeugdcompetitie Ligapokal West. Hij ontpopte zich daar als een ware goalgetter. De stap naar het onder 23-team pakte minder goed uit. Op het derde niveau van Duitsland werd hij te licht bevonden. Daarom zette hij weer een stap terug naar O19. 

Aanbevolen
Bergwijn vertelt over eigen manier van aanvoerder zijn

“We hadden gehoopt dat Julian inmiddels iets verder zou zijn bij Dortmund,” zo vertelde Rijkhoffs zaakwaarnemer in november aan Voetbal International. “De club vindt dat hij op het moment nog niet klaar is voor het eerste elftal. En in de 3. Liga wordt gewoon heel anders gevoetbald. Dat is eigenlijk alleen maar fysiek geweld.”

Rijkhoff, die donderdag op de valreep medisch werd gekeurd, tekent in Amsterdam een contract tot de zomer van 2027, met de optie tot verlenging met nog een jaar. Ajax maakt zo'n anderhalf miljoen euro over voor de spits. Dat bedrag kan via vrij te spelen bonussen oplopen tot 2,5 miljoen euro. We zijn benieuwd in hoeverre de geboren Purmerender kan aanhaken bij het eerste elftal. Voor nu gaan we hem eerst vooral volgen in de Keuken Kampioen Divisie.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >