Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Brobbey verbreekt record Geels, maar heeft geen idee wie dat is

Door tegen PSV (1-1) een assist af te leveren, evenaarde Brian Brobbey een eredivisierecord. Toch had hij liever met de winst gestaan. Hij gaf maatje Kenneth Taylor dan ook op zijn kop na het missen van een grote kans.

04 februari 2024 - 10:24
Brobbeyajapsv800
Brobbey had zelf ook kunnen scoren. © Pro Shots

“Het was een lastig potje, waarin beide teams het goed deden. Wij hadden kansen, zij hadden kansen,” zo analyseert Brobbey droogjes voor de camera van ESPN. “Ik vond eerlijk gezegd dat we moesten winnen, met alle kansen die we kregen.” 

Volgens Brobbey was het de bedoeling dat Ajax de tegenstander vroeg onder druk zou zetten, maar dat gebeurde niet. Daarom werd vaak gekozen voor de lange bal. “Dat vind ik wel lekker, dat ik de bal kan vasthouden en mensen eronder kunnen komen.”

De openingstreffer viel dan ook uit een counter. De aanval begon bij een fijne crossbal van Steven Berghuis. “Het was een hele mooie bal. Met z’n buitenkant, toch? Ik tikte ‘m net te ver door. Daar baalde ik wel een beetje van. Toen zag ik Berghuis vrijlopen en speelde ik de bal tussendoor. Hij maakt ‘m mooi af.”

Aanbevolen
Henderson voelde zich bij Ajaxdebuut weer een beetje kind

Zelf kreeg Brobbey ook kansen om te scoren. De bal die naast hobbelde in de een-tegen-eensituatie met Walter Benitez, mocht best op doel. “De bal lag te veel onder me, dus ik kon ‘m niet goed raken,” aldus de spits, die later ook nog een grote kans aan Taylor gaf. “Ik zei nog tegen hem: ‘Wat doe je allemaal?’ Ik moet ‘m erin schieten, maar hij ook.”

Brobbey is door zijn assist al twaalf wedstrijden op rij betrokken bij een doelpunt. Daarmee evenaart hij het eredivisierecord van Bryan Ruiz. Ook schoot hij het clubrecord van Ruud Geels uit de boeken, die elf opeenvolgende wedstrijden een treffer maakte of een assist gaf. “Die ken ik niet. Toen bestond ik nog niet, joh. Nu is het Brian Brobbey, toch?”

Dat Brobbey een paar wedstrijden geleden nog met een rouwband om zijn arm speelde voor Geels, lijkt hij even vergeten.

Aanbevolen
Van ’t Schip prijst durfal Gooijer na enerverende strijd met PSV

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >