Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Berghuis predikt nederigheid: ‘We moeten dit toernooi respecteren’

Steven Berghuis kwam naar Ajax om Champions League te spelen. Op moment van tekenen, had hij niet kunnen bevroeden dat hij de boel zodanig zou instorten, dat de Conference League nu het hoogst haalbare is. De aanvaller weet dat het even niet anders is.

14 februari 2024 - 17:35
Berghuis 1200
Berghuis kent de plek waar Ajax nu even staat. © Pro Shots

Ajax debuteert in het derde Europese clubtoernooi. Voor het eerst zagen we een dag voor de wedstrijd hoe de Johan Cruijff Arena werd versierd met Conference League-uitingen. Zo ook de perszaal, waar Berghuis met zijn trainer aanschoof om vragen te beantwoorden over het thuisduel met FK Bodø/Glimt.

Een van die vragen was of Berghuis het moeilijk vond om zich op te laden voor de Conference League. Daarvoor kwam hij immers niet naar Amsterdam. De gelegenheidsaanvoerder reageerde er uitstekend op.

“Nee, uiteindelijk niet. Als Ajax moeten we dit toernooi respecteren. We moeten nederig zijn. Het is nu niet gepast om te praten over de Champions League. Laten we het donderdag eerst maar eens zien tegen Bodø/Glimt. Dan zien we wel verder. We denken ook helemaal niet aan het winnen van dit toernooi.”

Vanuit Ajax Life vroegen we Berghuis hoe hij zich persoonlijk voorbereidt op het duel met Bodø/Glimt. Beperkt hij zich tot wat de club hem aanreikt of doet hij zelf ook nog iets?

“Dat is een goede vraag. Ik heb me vooral laten bijpraten door de club, eerlijk gezegd. Ik hoorde van Bodø/Glimt sinds ze ruim wonnen van AS Roma. Toen werd duidelijk dat ze het goed deden. Ik wist dat ze hun spits (Faris Moumbagna) en linksbuiten (Amahi Pellegrino) zijn verloren, maar verder doe ik het vooral met wat de club ons aanreikt. Zelf moet ik zorgen dat ik zo fit mogelijk aan de aftrap sta.”

Aanbevolen
Van ’t Schip verklaart waarom hij niet voor vijf verdedigers kiest

Natuurlijk ging het ook nog even over de pijnlijke 3-2-verliesbeurt in Heerenveen. Ajax zakte zomaar weer door de ondergrens. Gebrek aan focus, en zo… Hoe werkte dat door bij Berghuis?

“Het verbaast me niet dat dit kan gebeuren. We hebben nog steeds stappen te zetten. Ik voel ook dat we nog meer naar elkaar moeten toegroeien. Daar sluiten we ook onze ogen niet voor. We zijn wel iets robuuster geworden, maar Heerenveen-uit geeft aan dat er nog veel werk te doen is. We moeten echter ook oog hebben voor het grotere geheel van ontwikkelen.”

Tegen Heerenveen ontbrak een zekere mate van focus, zo klonk het uit veel monden. Hoe kan dat nou? “Tja, dat is altijd lastig. Heerenveen speelde er een paar keer goed onderuit. Toen sloeg de twijfel bij ons toe. Misschien had ik het team eerder moeten instrueren om compacter te spelen, om de ruimtes klein te houden.”

Volgens Berghuis is er los van de zondagse misstap vertrouwen binnen de ploeg. Als de focus er dan ook is, gaan we hopelijk alweer snel de goede kant op. Ajax en Bodø/Glimt trappen donderdag om 21.00 uur af in de Johan Cruijff Arena.

Aanbevolen
Berghuis beschermt Hato: ‘Zeventien jaar en zo spelen? Petje af!’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >