Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Awayday in Heerenveen verliest zijn glans

De uitwedstrijd op bezoek bij sc Heerenveen was er eentje om snel te vergeten. We zagen een energieloos Ajax met 3-2 onderuit gaan, terwijl supporters niet meer massaal met de auto naar Friesland mochten. Foto’s van een awayday die zijn glans verliest.

Door Jordy Haak
12 februari 2024 - 11:20
Heeaja 1200
Ongenoegen over de nieuwe vervoersregeling. © De Brouwer

Heerenveen-uit was altijd een van de leukste uitwedstrijden van het seizoen. Het Abe Lenstra Stadion heeft een tof uitvak, de ontvangst is altijd gastvrij en we mochten steevast met de eigen auto naar Friesland. Daar is sinds dit seizoen plots verandering in gekomen.

Door wijzigingen in de parkeersituatie rondom het stadion was er slechts plek voor honderdtachtig auto’s. Overige supporters waren aangewezen op een buscombi. Een bijzonder besluit, gezien de vele positieve ervaringen in de afgelopen jaren. Van twaalfhonderd Ajacieden met de wagen, naar zevenhonderd de bus in jagen…

Aanbevolen
Van twaalfhonderd Ajacieden met de wagen naar zevenhonderd de bus in jagen!

Voorafgaand aan de wedstrijd lieten supporters hun onvrede blijken door in het uitvak ‘parkeerbordjes’ en spandoeken te tonen. In het kader van normalisatie en het belonen van goed gedrag, blijven we ons hard maken om volgend seizoen weer massaal met de auto naar het Abe Lenstra Stadion af te mogen reizen. 

Het tamme spel van Ajax en de daaropvolgende nederlaag, maakten de treurige bedoening compleet. De plaatjes, die wederom zijn geschoten door onze fotograaf De Brouwer, vatten de middag aardig samen.

Klaar met plaatjes kijken? Dan kun je nog een (protest)stem uitbrengen op jouw Ajacied van de Wedstrijd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >