Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schips elf: hoe maak jij Ajax gevaarlijk tegen Twente?

Ajax noteerde in De Kuip maar één schot op doel. Aanvallend had de ploeg van John van ’t Schip werkelijk niks in de melk te brokkelen. Tegen FC Twente moet dat anders. Hoe krijg jij de Ajacieden in standje vooruit?

10 april 2024 - 14:51
S11ajatwe800
Is Rijkhoff klaar voor een basisplaats? © AFC Ajax

Het enige schot tussen de palen kwam van Julian Rijkhoff. Dat was in de slotfase van de wedstrijd, toen Feyenoord het allemaal wel goed vond. Verder creëerde Ajax helemaal niks. En als je niet schiet, kun je niet scoren, zo zei een wijs man ooit.

Tegen Twente is het zaak weer naar voren te voetballen, zonder de achterdeur open te laten. Maar hoe? En met welke spelers? Dat is aan jou! Je hebt met Brian Brobbey en Chuba Akpom in ieder geval weer beschikking over aanvallende stootkracht.

De trainer vertelde vrijdag wel dat Brobbey en Mika Godts nog geen negentig minuten kunnen spelen. Jordan Henderson revalideert nog altijd in Engeland van een blessure en keert pas na Twente-thuis terug in Amsterdam. Ook Steven Berghuis en zijn nog altijd pijnlijke rug zien we niet in actie. Borna Sosa keert wel terug in de wedstrijdselectie. 

Hoe vlieg jij het thuisduel met Twente aan? Laat het ons weten! Je kunt jouw ideale formatie samenstellen in onze Ajax Life-app. Open deze of download ‘m als je dat nog niet hebt gedaan. Surf vervolgens naar het tabblad ‘de tribune’, selecteer de wedstrijd tegen Twente en leef je uit. 

Vergeet daarna niet om jouw opstelling te delen op socials, voorzien van #vantschipself. Dat maakt ongetwijfeld de tongen los.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >